20 mai 2022, 6:54

Cel mai mare flashmob de muzică rock din Europa Centrală, CityRocks, la Bonțida

Fundația pentru Școală în parteneriat cu VOLTAJ Academy și CityRocks Production, organizează la 11 septembrie 2021 cel mai mare flashmob de muzică rock din Europa Centrală, care va avea loc la Castelul Bánffy din Bonțida.

La flashmob vor participa peste 180 de muzicieni amatori şi profesionişti, români şi străini, care vor interpreta împreună 12 piese rock cunoscute.

Organizatorii au explicat într- conferință de presă că aceasta este deja cea de-a treia încercare de a organiza un flashmob de muzică rock în Cluj-Napoca sau în apropierea lui, relatează hirado.hu.

Datele evenimentului, anunţate anterior, au trebuit amânate deja de două ori din cauza pandemiei de coronavirus. Ideea
iniţială a fost ca formaţia ocazională să cânte în piaţa centrală din Cluj-Napoca, dar concertul extraordinar va avea loc până la
urmă la Bonţida.

Pe lângă piesele cunoscute Queen, Brian Adams, Billy Idol, Black Sabbath, la concert va fi interpretată şi câte o melodie a
formaţiilor Alternosfera din România, respectiv Tankcsapda din Ungaria.

Cel mai tânăr muzician va fi un baterist de 6 ani, iar cel mai în vârstă va avea peste 70 de ani. După concertul formaţiei cu peste 180 de membri, trupa Outflow – Metallica Tribute, din Cluj-Napoca, şi formaţia Reckless Roses – Guns N ‘Roses Tribute, din Ungaria, vor concerta în faţa publicului.

Accesul la concertul care va începe la ora 15:00, se va putea face cu prezentarea unuiacertificat de vaccinare sau cu un test negativ recent. Pe lângăa aceştia, vor avea acces şi acele persoane care, în ultimele 6 luni, au fost deja infectate cu coronavirus. Organizatorul a menţionat că încasările din biletele de intrare, de 25 de lei, vor fi oferite pentru renovarea Castelului Bánffy.

La ediţia din anul 2018 a flashmob-ului CityRocks, organizat la Szeged, au participat aproximativ 400 de muzicieni, iar în 2019, la Kecskemét, 500 de muzicieni au cântat împreună.

Sursa foto: zcj.ro

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol