29 noiembrie 2021, 19:26

Cel mai mare producător de armament din lume, cu ochii pe România: inteligența artificială, prioritatea americanilor

Cea mai mare companie de produse și servicii militare la nivel mondial este interesată de România.

Lockheed Martin este prezentă în 75 de țări din întreaga lume, inclusiv în țara noastră (din 1997) și are aproximativ 105.000 de angajați. Președintele și directorul executiv al Lockheed Martin Corporation, Marillyn A. Hewson, aflată într-o vizită în București, s-a întâlnit cu ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu.

Marillyn Hewson își arată interesul de a continua în România prin dezvoltarea proiectelor în domeniile industriei de apărare și cercetării, cu accent pe noile tehnologii, precum inteligența artificială.

Bogdan Aurescu a subliniat că România și Statele Unite au un Parteneriat Strategic foarte puternic, cu un important potențial de dezvoltare, și a remarcat rolul cooperării cu parteneri americani, cum este compania Lockheed Martin, în ceea ce privește întărirea Parteneriatului Strategic pe dimensiunile de apărare, economie și cercetare, se arată într-un comunicat MAE.

Cei doi au discutat și despre oportunitatea de consolidare a colaborării în domeniul industriei de apărare, prin proiecte vizând mentenanța și modernizarea unor echipamente din domeniul aviatic, cât și în domeniul cercetării.

sursa foto: fortune.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.