3 martie 2021, 6:30

Cel mai mare proiect imobiliar din România: nașterea unui nou oraș

Dezvoltarea din nordul Capitalei, mai exact cea din zona Băneasa și Pipera este un aspect de mare interes pentru investitorii și companiile care își au sediul acolo. Astfel este foarte probabil ca cel mai mare proiect imobiliar din România să ia loc și să asistăm la nașterea unui nou oraș, în care se vor pompa 1,7 miliarde de euro.

Aceasta sumă, destul de mare, va ajuta la transformarea zonei din jurul mallului Băneasa Shopping City şi Am­basadei Statelor Unite ale Americii într-un oraş de sine stătător. Mai exact, se dorește construirea unor clădiri rezidențiale, care vor cuprinde 15.000 locuințe, într-un spațiu de 1,154 milioane de metri pătrați, fiind cel mai mare proiect de acest tip de care l-a văzut țara noastră, relatează Zf.ro.

Dezvoltarea va fi făcută prin companiile Băneasa Developments pe partea de mall, Băneasa Business&Technology Park pe birouri şi prin Băneasa Rezidenţial.

În cadrul proiectului Băneasa, terenul disponibil este de aproximativ 125 ha, pe care se va dezvolta o platformă în următorii 10 ani cu scopul de a avea cel mai mare proiect mix-use din CEE. Din această suprafaţă, 5 ha re­prezintă dezvoltarea ulterioară a zonei de retail/comercial, în cadrul Băneasa Develop­ments„, este citat George Argentopoulos, preşedintele Consiliului de Administraţie al Băneasa Developments, de către sursa menționată.

Un prim pas pe care investitorii vor să-l facă este cel legat de mall, pentru a atrage mai multe persoane în zonă, dorind să dezvolte mai multe zone dedicate copiilor, cât și extinderea unor branduri noi în Băneasa Shopping Center. Expansiunea va fi de 17 mii metri pătrați  pentru zona de retail, 8 mii pentru zonele de entertainment și restructurarea totală a parcării.

[Sursă imagine: jurnaluldeafaceri.ro]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.