29 septembrie 2023, 2:40

Cel mai nou record mondial stabilit de o bulgăroaică. Femeia are cea mai puternică voce de pe planetă

Soprana originară din Bulgaria, Smiljana Zaharieva, a devenit, în mod oficial, cântăreața cu cea mai puternică voce de pe planetă și a intrat în Cartea Recordurilor Guinness. Vocea femeii poate atinge până la 113,8 decibeli și a demonstrat comisiei speciale acest lucru în luna iulie.

Cântăreața a reușit această performanța încă din luna septembrie a anului 2018, însă a reușit să primească certificatul care o face cunoscută la nivel mondial drept interpreta a care a reuşit să cânte atingând cea mai mare intensitate a unei note, abia în această lună, potrivit Mediafax.

Cântăreața a fost nevoită să se îndeplinească ma multe cerințe petru a obține titulatura. Mai întâi a trebuit să înregistreze melodia respectivă într-un studio, timp în care a trebuit să păstreze nota atinsă pentru cel puţin cinci secunde, după ce a depăşit 110 decibeli.

Un record asemănător este dețint de o profesoară din Irlanda, Annalisa Flanagan, care a reușit să obțină titulatură pentru faptul că a reușit să înregistreze un țipăt care a atins 121 de decibeli.

Zaharieva este prima cântăreaţă care reuşeşte înregistreze o asemenea intensitate în condiţii verificabile pentru Cartea Recordurilor, mai anunță Mediafax.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol