27 ianuarie 2021, 3:12

Cel mai vechi secret al incașilor a fost descoperit. Cum a fost construit Machu Picchu

Machu Picchu, celebrul sat incaș a rămas în istorie ca fiind una dintre cele mai mari reușite arhitecturale ale umanității, făcând parte și din patrimoniul UNESCO.
De-a lungul timpului, satul incaș a atras mereu atenția oamenilor de știință care au rămas surprinși de modul în care a fost construit, dar și din cauza poziționării a acestuia. Astfel, în timpul evenimentului anual al Societăţii de Geologie din Statele Unite, cercetătorii și-au ațintit din nou privirile asupra sitului și au reușit să găsească explicații cu privire la motivul din spatele localizării neobișnuite a Machu Picchu, potrivit Descoperă.
Rualdo Menegat, cadru didactic al Universităţii Rio Grande din Brazilia este cercetătorul care a realizat o hartă complexă a zonei în care este construit oraşul incaş. Acesta a folosit o combinație dintre imaginile din satelit și mai multe măsurători realizate la fața locului, iar în final a descoperit că Machu Picchu a fost amplasat în locul unde este și astăzi cu un motiv întemeiat.

Se pare că strămoșii incași au construit satul la intersecția faliilor responsabile pentru creșterea platoului Anzilor în ultimele opt milioane de ani.

Potrivit cercetătorului, Machu Picchu  nu este singurul oraș amplasat în acest mod ci exemplul său este luat și de alte orașe incașe precum Ollantaytambo, Pisac sau Cusco sunt orientate conform direcţiilor faliilor.

Motivul pentru care aceste orașe sunt așezate în acest mod este simplu. Rezultatele analizei cercetătorului spun că prin acest fel locuitorii orașelor și-au asigurat resurse continue de apă proaspătă, iar un alt beneficiu ar fi fost și acela că îi protejau de avalanșe, alunecări de teren sau inundații apărute în urma furtunilor puternice.

Sursă Foto: getyourguide.com

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.