CITIRE

Cele mai bine cotate stațiuni montane din România...

Cele mai bine cotate stațiuni montane din România

România este renumită pentru stațiunile sale montane, iar în fiecare iarnă pârtiile sunt pline de turiști din toată lumea.

În prezent, in Romania există 151 de pârtii omologate, a căror lungime depășește 135 de km, iar cele mai mari stațiuni sunt:

  1. Poiana Brașov

În Poiana Brașov ai la dispoziție 12 pârtii cu grade diferite de dificultate, iar stratul de zăpadă se menține 4-5 luni pe an. Dacă ești începător în sporturile de iarnă, atunci poți alege pârtiile Bradul sau Stadion. Dacă ai experiență mai mare în schi sau snowboard, recomandăm Pârtia Lupului, Drumul Roșu, Slalom, Subteleferic și Pârtia Ruiului. Este una dintre cele mai bune statiuni de ski din Romania. Ea a fost modernizata recent, partiile au fost amenajate si sunt ideale pentru schiat si este si dotata cu tunuri de zapada. Cea mai lunga partie este Drumul Rosu, care la o lungime de 5,3 km este si cea mai lunga din tara. Dificultatea ei este medie.

2. Predeal

În Predeal, există o mulțime de posibilități de petrecere a timpului, asta pentru  că sunt o mulțime de pârtii bine marcate în funcție de nivelul de dificultate, dar și două instalații, una de teleski și una de telescaun. Un sejur poate fi completat cu o vizită la Castelul Peleș din Sinaia, o călătorie pe platoul Bucegilor la Babe și Sfinx sau o plimbare de seară în frumoasa Piață a Sfatului din Brașov.

3. Straja

Recent apărută în topul celor mai bune stațiuni de ski din România, Straja este un ansamblu de pârtii bune, peisaje idilice și prețuri scăzute. Aflată în Județul Hunedoara, Stațiunea Straja a fost recent modernizată, un alt avantaj este sezonul lung de ski, stratul mare de zăpadă  se menține datorită temperaturilor scăzute. Stațiunea este ușor de accesat, ea se află la o distanță de doar 25 de kilometri de Petroșani, conform descoperalocuri.ro.

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.