3 iunie 2020, 21:57

Cele mai bune cărți de citit în perioada Crăciunului

Pregătirile de Crăciun ne fac să pierdem din energie, dar cum putem oare rezolva mai bine această problemă decât cu o carte bună și relaxantă, care să ne ducă într-o lume de vis și cu un adevărat spirit de sărbătoare. Așadar, am pregătit o listă cu cele mai bune cărți de Crăciun care te vor încânta și îți vor reaminti de copilărie:

Povești La Gura Sobei de Caitlin Matthews, Helen Cann

sursa: carturesti.ro

Poveștile la gura sobei sunt inspirate de legendele și tradițiile populare specifice culturilor dintre cele mai diverse: celtice (Scoția), germanice (Austria), slave (Rusia, Cehia) sau de peste ocean (Canada). Este un sentiment unic, să te strângi în jurul șemineului și, cu mic cu mare, să ascultați povești fascinante din lumea ce ne înconjoară.

Steaua. O poveste de Crăciun de Sergio Bambaren

sursa: biblioterapie.blogspot.ro

Povestea se țese în jurul unui „personaj secundar” din istoria biblică a nașterii lui Iisus. Este o catarcă, făptură nefericită, dar cu un destin ieșit din comun. O istorie despre sacrificiu și salvare, care începe de la potopul lui Noe și de la o stea de mare și ajunge până la „steaua Magilor”. Spre deosebire de gerul de afară ce îngheață orice trup, această carte încălzește inima oricărui cititor.

Polar Express de Chris Van Allsburg

 

sursa: amazon.com

„Polar Express” este povestea unui băiețel care începe să pună la îndoială existența lui Moș Crăciun. Așadar, în noaptea de Ajun, din pat, pândește  momentul în care Moș Crăciun avea să apară cu sania. Însă, surpriză, în loc de sanie, în fața casei apare un tren magic care îl duce într-o călătorie la Polul Nord.

Scrisori de la Moș Crăciun de J.R.R. Tolkien

sursa: elefant.ro

Volumul cuprinde mai multe povești scrise sub forma unor scrisori adresate copiilor autorului. Aceștia primeau scrisori de la Polul Nord, din an în an în luna decembrie, în care Moș Crăciun le povestea aventurile sale și ale renilor în ținutul îndepărtat și înzăpezit. Orice copil ar fi captat de astfel de povești citite de părinți.

Cutia de Crăciun de Richard Paul Evans

sursa: richardpaulevans.com

Povestea lui Evans a fost scrisă inițial pentru fetele sale, însă a ajuns să aibă un mare succes la publicul de toate vârstele. Este menită să reamintească tuturor ce înseamnă Crăciunul cu adevărat, care sunt valorile autentice ale sărbătorii într-o lume în care banii și munca în exces duc la neglijarea și îndepărtarea celor din jur.

Cartea de Crăciun de Sorin Lavric

sursa: anticariat-unu.ro

Pentru tineri și pentru toți cei care vor să rămână tineri, iată povestea, țesută prin secole, despre sacru și profan, ritual și datină împletite în puntea vie care leagă un an de altul.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

  1. grizu

    3 ianuarie

    Nu sunt cartile postale?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.