10 decembrie 2023, 19:17

Cele mai căutate 3 destinații europene pentru minivacanța de 1 iunie

Minivacanţa de 1 iunie se apropie şi fie că au optat pentru un city break sau pentru o vacanţă mai lungă, românii vor profita de zilele libere. Conform agenţiei de travel online eSky.ro, românii au ales city break-uri în marile oraşe europene, precum Londra, Milano, Paris, Roma şi Bruxelles. Unii dintre români au ales, în schimb, şi escapade locale.  În plus, potrivit agenţiei de travel, există câteva ponturi de care ar trebui să ţinem cont atunci când alegem ca destinaţii de vacanţă oraşele mai sus menţionate, pentru ca experienţa de călătorie să fie una completă. Iată care sunt acestea:

Londra

sursa: radynacestu.cz

Ştiai că în Londra se vorbesc peste 200 de limbi diferite? Unul dintre cele mai frumoase oraşe din Europa, capitala cosmopolită te va fascina prin arhitectură, diversitate, stilurile şi personalităţile unice pe care le vei întâlni la fiecare colţ de stradă.

Bucură-te de fiecare şi intră în jocul diversităţii: te provocăm să afli ceva nou despre oraş de la 5 persoane diferite. Indiferent că eşti un spirit boem sau unul aventuros, Londra este clar o idee bună.  Iată și un pont: după ce vei trece pe la British Museum, Greenwhich Park, Tower Bridge sau Muzeul Naţional de Istorie, să pui pe listă şi Angel Comedy! Este unul dintre cele mai populare baruri din Londra pentru fanii de stand-up.

Paris

sursa: ruckes-reisen.de

Cu Disneyland-ul situat în apropiere, Paris este destinaţia ideală pentru un city break de familie. Parade inedite de costume, show-uri spectaculoase şi distracţie cât cuprinde – cam asta te aşteaptă dacă te decizi să fii copil din nou pentru câteva zile.

Nu te speria la gândul că Parisul este un oraş scump. Există foarte multe atracţii turistice care pot fi vizitate în mod gratuit – Parcul Buttes-Chaumont, La Promenade Plantée, Jardin des Tuileries şi Arènes de Lutèce.

Roma

sursa: aurora.com.mk

Cetatea eternă situată pe malul fluviului Tibru, Roma este un portal în timp unde peste două mii de ani de istorie şi civilizaţie si-au pus amprenta. Obiectivele turistice, istorice şi culturale te vor întâmpina la fiecare pas, iar mirosul preparatelor italieneşti te va încânta la fiecare colţ de stradă.

Dacă alegi să îţi faci city break-ul aici, pune neapărat pe lista de vizitat Vaticanul, Piazza Navona, Fontana di Trevi,  Colle Capitolino, Basilica di Santa Maria Maggiore, Piaţa Spaniei, Piazza Venezia şi, bineînţeles, Pantheonul. Iar dacă ai nevoie de o provocare, ce ar fi să citeşti anii scrişi cu litere romane pe faţadele clădirilor?

Dacă vrei să surprinzi dintr-o singură privire istoria romană, mergi pe dealul Pincio, în apropiere de Villa Medici. Priveliştea te va face cu siguranţă să faci un popas.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol