5 august 2020, 4:58

Cele mai căutate destinații pentru Halloween. România, în top cu tărâmul lui Dracula

Mai este o singură zi până când întreaga lume va celebra Halloween-ul, o sărbătoare de origine celtică ce are loc în noaptea de 31 octombrie. Există, însă, și persoane care nu vor să rămână acasă în această perioadă și caută să viziteze locuri înspăimântătoare, cu o bogată încărcătură istorică, doar pentru a putea face parte, chiar și pentru câteva zile, dintr-o lume mistică, desprinsă parcă din filmele horror. Mai jos, regăsiți un top al unora dintre cele mai în vogă orașe preferate de cei care serbează altfel Halloween-ul.

Oraşul Whitby, Marea Britanie

Acest oraș este o destinație turistică perfectă pentru Halloween, aici având loc, anual, extrem de multe activități care au legătură cu tematica sărbătorii de toamnă. Unul dintre cele mai cunoscute evenimente este și Festivalul de muzică Whitby Goth Weekend, ce va avea loc de vineri până duminică, petrecerile tematice, precum „The Marquis Masquerade” şi „Cocktails From The Crypt„, sunt doar câteva dintre evenimentele prin care este marcată sărbătoarea în oraşul britanic, potrivit Descoperă.ro. 

Sursă Foto: nationalgeographic.com

Barcelona şi Catalonia, Spania

Aici, oamenii sărbătoresc Halloween-ul prin petreceri, evenimente, festivaluri şi târguri, care mai de care mai colorate și mai înspăimântătoare. Cu toate acestea, aici vin acei oameni care vor să înțeleagă și vor să asculte povești și mituri care stau la baza sărbătorii și care dezvăluie destul de multe detalii culturale ale sărbătorii, deoarece în Spania Halloween-ul reprezintă o perioadă din an în care sunt comemoraţi cei trecuţi în nefiinţă. Așa au luat naștere și interpretări regionale ale acestui curent precum ”Dias de los muertos” sau ”La Castanyada”, tradiţie prin care oamenii merg în cimitire şi aprind lumânări și aduc ofrande în amintirea celor decedaţi.

Sursă Foto: viajeconescalas.com

Mühltal, Germania

Aici se află celebra Cetate a lui Frankenstein. Se pare că acest loc este considerat că ar fi fost principala sursă de inspirație pentru romanul „Frankenstein” al scriitoarei britanice Mary Shelley. Chiar dacă turiștii caută autenticitatea fiecărui loc pe care îl vizitează, se pare că această locație a fosr renovată pentru a o face mai prietenoasă cu turiștii.

Sursă Foto: fnp.de

Transilvania, Romania

Una dintre regiunile pentru care România este renumită în întreaga lume este Transilvania. Aici se adună anual extrem de mulți turiști, adunați din toate colțurile lumii, pentru a vizita Castelul Bran, dar și pentru a descoperi istoria lui Vlad Țepeș și metodele sale terifiante de a-i pedepsi pe cei răufăcători.

Totodată, din anul 2012, Castelul Bran a fost inclus într-un top al celor mai înspăimântătoare zece destinaţii de Halloween, realizat de un site turistic, alături de alte locuri celebre pentru istorii terifiante precum Hollywood şi Triunghiul Bermudelor, mai anunță Descoperă.ro. 

Sursă Foto: pandatur.md

Sursă Foto: blog.hotelguru.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.