29 martie 2024, 10:52

Cele mai ciudate muzee din jurul lumii

Unele galerii de artă și muzee conțin obiecte care, în mod normal, nu le-ai vedea în vitrina unei expoziții. De exemplu, știai că există un muzeul al culturii funerare în Rusia sau un muzeu dedicat părului femeilor din Turcia? Dacă plănuiți curând o vacanță, să nu uitați să treceți și pe la aceste muzee ciudate, pentru o experiență de neuitat.

 

Muzeul părului din Avanos, Turcia

Muzeul Parului din Avanos, Turcia are o impresionantă colecție de șuvițe de par de la peste 16.000 de donatori. Muzeul a fost înființat în 1979 și se află în Cartea Recordurilor ca fiind deținătorul celei mai mari colecții de par. Turiștii pot contribui și ei la creșterea colecției donând o șuviță de par acestui muzeu. În total, 16.000 de femei și-au lăsat frumoasele fire atârnate pe pereți și pe tavan.

 

Muzeul artei de proastă calitate, SUA

Deşi locul lor era la coşul de gunoi, un amator de artă cu gusturi bizare a adunat 600 de picturi într-un muzeu numit sugestiv „Muzeul artei de proastă calitate”. Anual, mii de vizitatori îi calcă pragul muzeului din Boston, Massachusetts unde în trei încăperi tronează picturi hidoase, dar şi hilare. Pare simplu să-şi expui arta aici, însă procesul de selecţie a tablourilor este unul riguros. În fiecare lună, se primesc cel puţin 20 de tablouri, însă exponate ajung numai cinci.

 

Muzeul subacvatic din Cancun, Mexic

Există un loc unde viața submarina și arta contemporană se întâlnesc pentru a se contopi într-un sistem magic.

Proiectul Muzeului Subacvatic din Cancún (MUSA) este semnat de sculptorul britanic Jason de Caires Taylor și este alcătuit din patru instalații: „La Jardinera de la Esperanza”, „El Coleccionista de los Sueños Perdidos”, „Hombre en Llamas” (amplasată in noiembrie 2009) și „La Evolución Silenciosa”; aceasta din urmă, cuprinzând peste 400 de statui în mărime naturală.

Muzeul tăițeilor instant, Osaka, Japonia

Acest muzeu de tăiței instant este o atracție pentru turiștii din întreaga lume. Vă veți rătăci în jurul unei săli a fiecărui brand de tăiței produs vreodată și cel mai important, puteți avea o porțiune de fidea chiar după tur.

Muzeul Relațiilor Terminate, Zagreb, Croația

Ai avut o despărțire dureroasă? Du-te repede la muzeul relațiilor terminate unde durerea îți va fi simțită cu adevărat. Ideea aparține artiștilor Olinka Vistica și Drazen Grubisic care au venit cu acest concept pentru a se vindeca de rănile sentimentale provocate de despărțire. Expoziția s-a extins pentru a cuprinde lucruri rămase din relațiile de pe tot globul.

 

 

 


Comentariile sunt oprite pentru acest articol