Site icon Editia de Dimineata

Cele mai delicioase și sănătoase rețete cu somon

sursa: earthjustice.org

Somonul este peștele care aduce cea mai mare cantitate de Omega 3 și se caracterizează prin carnea roșie sau portocalie. Acesta are o aromă specifică, puternică și o carne fragedă, cu o textură plăcută, care se gătește repede și relativ simplu. Carnea acestui peşte poate fi gătită într-o multitudine de feluri, însă patru dintre ele, conform gustarte.ro sunt imposibil de refuzat.

Tigaie picantă

Ingrediente:

sursa: circulon.com

Mod de preparare:

Pune într-un blender roșiile, usturoiul, 1 lingură de ulei, oțetul, cimbrul, sare şi piper și mixează până devin toate un sos. Uleiul rămas se încinge într-o tigaie cu capac. Se pune somonul cu pielea în jos. Se dă focul la jumătate și se apasă din când în când pe pește. Se lasă pe fiecare parte câte 6-9 minute, apoi se scoate pe o farfurie pe partea cu piele în sus. Sosul de roșii se toarnă în tigaie și se lasă să fiarbă, după care pui peștele și îl acoperi cu sos, lăsându-l să mai fiarbă circa 5 minute. La final se scoate și se servește pe pat de cosucous.

Salată de somon afumat

Ingrediente:

sursa: foodstory.stirileprotv.ro

Mod de preparare

Somonul se toacă mărunt. Se adaugă și restul de ingrediente și se amestecă. Se servește cu tortilla, orez sau salată verde.

Somon cu maioneză și crutoane

Ingrediente:

sursa: unrulycurls.co.uk

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 220 grade Celsius. Se unge cu ulei tava și se pun fileurile de pește cu pielea în sus. Într-un bol mic se amestecă maioneza, mărarul tocat, zeama de lămâie și sarea. Amestecul se pune peste pește. Se presară o cantitate generoasă de crutoane. Se dă la cuptor. Se coace 10-15 minute. Acesta se servește la temperatura camerei și nu se pune la frigider.

Somon cu ghimbir caramelizat

Ingrediente:

sursa: secretele-bucatariei.ro

Mod de preparare:

Se pune sare și piper pe ambele părți a somonului, apo se lasă aproximativ 4 minute la prăjit pe fiecare parte cu doar o lingură de ulei. Se adaugă restul de ulei în tigaie, se pune ghimbirul și se lasă să se caramelizeze. După, se pune ceapa și se mai lasă 30 de secunde. Spre final se pune apa, sosul de soia și zahărul și se amestecă bine. Sosul se pune peste pește și se servește cu orez fiert.

Exit mobile version