4 august 2020, 11:54

Cele mai frumoase românce din lume: Trei femei superbe, trei povești de succes

De-a lungul timpului au existat numeroase sondaje și topuri în care româncele au figurat ca fiind printre cele mai frumoase femei din întreaga lume. Bineînțeles, cu o doză mare de subiectivism specifică aprecierilor de acest gen, însă cert este că ne putem mândri că, printre frumusețile care defilează pe cele mai strălucitoare podiumuri de modă ale lumii, sunt și românce. Catrinel Menghia, Mădălina Ghenea sau Alice Peneacă sunt doar câteva dintre modelele de la noi care au găsit rețeta succesului, reușind să-și clădească visurile peste hotare. Și ce mai visuri!

Catrinel Menghia, între modeling și cinematografie

Catrinel Menghia devine model la vârsta de 16 ani, când ocupă al treilea loc la concursul Ford Supermodel of the World Romania, acest succes fiind rampa de lansare în industria modei. La doar 17 ani debutează în televiziunie, urmând ca în aceeași perioadă să semneze cu Major Model Management din Milano și viața să i se schimbe complet.

De-a lungul carierei sale, Catrinel Menghia a semnat cu cele mai mari case de modă din lume, ca de exemplu Armani.

Ea a fost imaginea Peroni şi a apărut în paginile multor reviste de modă celebre. Catrinel Menghia a mai apărut în calendarul Sports Illustrated 2007 şi în Sports Illustrated Swimsuit Edition 2006, dar şi pe coperta ediţiei sud-africane a Sports Illustrated Swimwear 2009. Menghia, care a fost, pentru o perioadă, imaginea Emporio Armani, a pozat pentru numeroase reviste, printre care „FHM“ şi „Maxim“. De asemenea, ea este și imaginea mărcii de automobile Fiat 500 Abarth, unde a fimat alături de celebrul actor american Charlie Sheen.

Pasul spre lumea cinematografiei a venit cumva natural, Menghia fiind chiar premiată pentru cariera promițătoare în acest domeniu cu premiul Explosive Talent Award,  la Giffoni Film Festival. Câteva dintre filmele în care o putem urmări sunt:  „Città Ideale” de Luigi Lo Cascio, „La promessa” şi „Tutti i rumori del mare”, ambele semnate de Federico Brugia, dar și în două episoade din celebrul serial american  „CSI – Crime şi Investigaţii/ CSI: Crime Scene Investigation”.

Ea a fost căsătorită cu fostul fotbalist italian Massimo Brambati, de care a divorțat însă. Momentan Catrinel Menghia locuiește în New York, SUA, unde este model și actriță la Next Models.

Catrinel Menghia (Sursă foto: wikipedia.com)

 

Mădălina Ghenea – între carieră și viața personală

Un alt exemplu de succes este Mădălina Ghenea. Aceasta și-a început cariera ca model la numai 15 ani, ca mai apoi să facă pasul spre cinematografie. Mădălina Ghenea a urcat pe podium atât în România, cât și în Italia, Germania, Japonia, Austria, Africa de Sud, Franța sau Spania.

Atrasă încă de mică de lumina reflectoarelor, Mădălina a participat emisiunea TV „Tip Top Minitop”.

În anul 2010, debutează în televiziune și acceptă să participe la concursul Ballando con le stelle în Italia, devenind partenera lui Simone Di Pasquale. Un an mai târziu și-a făcut debutul ca actriță, în rolul Irinei din filmul italian ”I soliti idioti”. Printre primele apariții ale Mădălinei Ghenea s-a numărat și rolul din videoclipul ”Il tempo tra di noi”, ca mai târziu să joace în Dom Hemingway alături de cunoscutul Jude Law.

Pe lângă succesul pe plan profesional, notorietatea româncei a crescut și datorită vieții personale pe care nu a încercat nicidecum să o țină privată. Astfel, modelul a avut o relație cu actorul Leonardo DiCaprio, ca mai apoi să devină iubita actorului scoțian Gerard Butler. Un alt moment controversat și intens discutat din viața actriței a fost  povestea de dragoste cu celebrul designer Philipp Plein, care a durat doar 38 de zile.

În aprilie 2017, Mădălina a născut o fetiţă căreia i-a pus numele Charlotte. În prezent este logodită cu tatăl fetiței sale, Matei Stratan.

Mădălina Ghenea (Sursă foto: wikipedia.com)

 

Alice Peneacă – o altă poveste de succes

Despre Alice Peneacă se poate spune că este un model cu o carieră înfloritoare în modeling. A apărut în nenumărate şedinţe foto pentru reviste de la noi sau de afară, în reclame şi a ajuns până în Hong Kong ca model cu prezentările de modă. În plus, Alice a lucrat şi ca actriţă pentru un proiect care s-a filmat la Londra.
Alice Peneacă este preferata celor de la Guess, pentru care a realizat mai multe şedinţe foto, fiind și imaginea liniei de lenjerie intimă. Modelul a fost imaginea mondială a brandului Guess. Ea a realizat un pictorial incendiar cu celebrul Vincent Peters, care a lucrat cu nume grele de la Hollywood, precum Charlize Theron, Gwyneth Partlow sau Laetitia Casta.

Alice Peneacă a fost soția omului de afaceri Bobby Păunsescu, de care se pare că ar fi divorțat în cursul acestui an.

Alice Peneacă (Sursă foto: libertatea.ro)

 


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.