1 iunie 2020, 15:09

Cele mai ieftine destinații însorite în care să evadezi iarna aceasta

Chair dacă vara abia a trecut, iar majoritatea românilor doar ce s-au întors din concediu, ne rămâne acum să ne pregătim destinațiile  pentru vacanța de iarnă. Specialiștii momondo au analizat costul total al destinațiilor însorite populare pe durata iernii europene, lunand în calcul zboruri, cazare la hotel de 3-4 stele, mâncare, băuturi și transport public, pentru a dezvălui care este cea mai ieftină destinație însorită în această iarnă.

Chiang Mai este cea mai ieftină destinație însorită de vacanță în această iarnă

Călătorii români pot prinde o săptămâna de răsfăț sub soarele din nordul Thailandei pentru aproximativ 924 de euro, având cheltuielile de baza incluse. Chiang Mai are printre cele mai ieftine costuri de zbor și mâncare, sub 500 de euro, pentru șapte zile de concediu. De altfel, conform datelor motorului de căutare pentru călătorii momondo.ro, Thailanda s-a dovedit a fi printre cele mai ieftine opțiuni de vacanță, având alte două destinații în top zece cele mai ieftine pentru cei care vor să fugă de iarnă anul acesta.
De asemenea, India și Indonezia sunt următoarele două cele mai ieftine destinații. Pentru o săptămâna în New Delhi și, respectiv, Bali, cheltuielile de transport, cazare și mâncare ajung puțîn peste 1.000 de euro pentru români, în fiecare dintre acestea. Deși avantajele costurilor de vacanță vorbesc de la sine, românii care vor să plece în căutarea zilelor calde în toiul iernii au de înfruntat, în schimb, zboruri mai lungi, cu escale, dincolo de granițele Europei.
Există însă, destinații precum Tenerife, în Spania, la aproximativ opt ore de zbor, pentru care românii pot găși, în același timp, cele mai ieftine oferte la biletele de avion, în medie de 237 de euro. Orașul european oferă temperaturi blânde, iar costul total pentru cazare, transport, masă și băuturi este de sub 1.300 de euro.

Destinația cea mai populară pentru a scapă de iarnă este Dubai

Dintre primele 10 destinații cele mai populare în căutările românilor, Dubai este de departe preferată. În timp ce prețurile pentru cazare, mâncare, băuturi și transport local nu sunt cele mai mici, costuri semnificativ mai scăzute sunt pentru zboruri, cu o medie de 238 de euro, ceea cemenține Dubai în top 4 cele mai ieftine destinații care sunt la mare căutare.
Thailanda câștigă tot mai mult teren în preferințele românilor, trei dintre cele mai populare destinații aflându-se aici: Bangkok, Phuket și Krabi. Dintre acestea, Bangkok este a două cea mai căutate destinații de către români pentru escapade însorite în această iarnă, cu cele mai mici costuri la cazare într-un hotel de 3-4 stele.
Pentru o săptămâna, românii trebuie să aibă în vedere un buget aproximativ de 479 de euro. Totodată, alături de Phuket, cele două orașe thailandeze fac parte din top 10 cele mai ieftine destinații de vacanță iarnă această.
Pentru cei care aleg să se îndrepte spre Krabi, economii vor face în principal la mâncare și la transportul local, unde costurile sunt printe cele mai scăzute din topul celor mai populare 10 destinații.
Când vine vorba de luat masă în oraș, Colombo propune cele mai avantajoase meniuri, costurile pentru prânz și cină, în fiecare zi, sunt în medie, sub, 8 euro. Aici, în capitală Sri Lankai, călătorii vor avea parte, de asemenea, de cele mai mici prețuri la băuturi consumate zilnic – de exemplu cappuccino și bere locală –, precum și pentru transport local, potrivit momondo.ro. 

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.