4 decembrie 2021, 3:44

Cele mai iubite flori din anotimpul rece

Chiar dacă iarna frigul ne învăluie, există motive pentru care trebuie să zâmbim. De exemplu există flori ce ne aduc din ghivece un farmec ieșit din comun. Elemente de ordin decorativ, plantele din casă reușesc să confere locuințelor noastre o atmosferă de poveste, făcând mai frumoase zilele mohorâte de iarnă.

Sursă foto: casa-gradina.ro

Azaleea

Este una dintre plantele care ne bucură privirea în anotimpul rece. Așezată la geam, aceasta poate reprezenta un aranjament natural original, deoarece va colora peisajul cenușiu al iernii. Chiar dacă încântătoarea plantă înmugurește din timpul verii, florile apar abia în jurul lunii decembrie și durează pentru aproximativ o lună. Tufele mici se pot găsi în mai multe culori, dar cele considerate mai delicate sunt de culoare roz cu alb. Deoarece este cunoscută Azaleea poate fi găsită în majoritatea caselor și apartamentelor.

Sursă foto: marksandspencer.com

Poinsettia

Cunoscută și drept „Crăciuniță”, Poinsettia este una dintre cele mai râvnite plante de ghiveci din lunile de iarnă. Aceasta poate fi găsită atât în locuințe cât și în birouri, firme, instituții, maganize și așa mai departe. Farmecul acestei plante este dat de culoarea roșie intensă din vârf până la verdele crud de la bază. În plus Poinsettia este unul dintre cele mai dorite cadouri din perioada rece.

Sursă foto: ardisia.com

Ardisia

Un arbust de mici dimensiuni este potrivit pentru lunile de iarnă, poate ține locul ornamentelor decorative folosite în spiritul sărbătorilor de iarnă. Împletirea de roșu intens cu verde ( fructele grupate și frunzele ) este mereu pusă împreună cu sărbătorile specifice sezonului. Ce puțini cunosc este faptul că înainte de apariția bobițelor roșii pe timpul verii aceasta plantă ne bucură cu flori de culoare roz parfumate delicat. Micile bobițe apar spre sfârșitul anului parcă special pentru a bucura oamenii în lunile reci.

Sursă foto: florariatrias.ro

Zambila de iarnă

Destinată special celor care doresc să simtă parfumul și să vadă culoarea zambilelor în plină iarnă, toată lumea poate avea un astfel de ghiveci și în lunile reci. Pentru a aduce mai rapid primăvara în casă, trebuie să cumpărăm din timpul anului bulbi. Aceștia vor fi înveliți în hârtie și puși la frigider timp de 16 săptămâni. După această perioadă bulbii sunt puși în pământ și florile apar mult mai devreme. Așadar, dacă ne dorim ca plantele să fie înflorite spre sfârșitul anului trebuie să le punem la frigider din luna august.

Sursă foto: homedepot.com

Amaryllis

Numit și crinul de apartament, acesta înflorește în lunile de iarnă și are un parfum specific intens, dar și culori deosebite. Amaryllis este o plantă tropicală care se bucură atunci când se află în interior și reușește să ofere un farmec aparte camerelor în care este amplasată. La fel ca și celelalte plante menționate Crinul de apartament se află în topul celor mai comandate flori ale lunilor de iarnă, acesta a reușit să-și ocupe un loc important în decorul popular din zilele friguroase.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.