10 aprilie 2021, 15:15

Cele mai largi plaje de pe litoralul românesc. Care sunt locurile perfecte pentru familiile cu copii

Chiar dacă vara este aproape pe sfârșite, începe sezonul „litoralului pentru toți”, prilej cu care mulți turiși fie ajung din nou la mare, fie o vizitează pentru prima dată, profitând de prețurile scăzute și de faptul că nu mai este atât de multă agitație la malul mării, ca în plin sezon estival. Dacă nu v-ați hotărât ce stațiune să vizitați sau dacă sunteți în căutarea unor plaje generoase cu nisip fin, frumos amenajate și cu o intrare lină în apă, mai jos sunt câteva sugestii de stațiuni care au cele mai late plaje din România.

Plaja din Mamaia

Binecunoscuta stațiune Mamaia este de multe ori numită „perla” litoralului românesc, fiind apreciată atât de turiștii străini cât și de români. Aceasta deține o plajă cu o lungime de 8 km și o lățime de aproximativ 200 de m, fiind totodată și cea mai curată de pe tot litoralul. Plaja este însă ceva mai îngustă în partea de sud, dar se lărgește spre nord, acolo unde se găsesc și cele mai multe hoteluri de lux, potrivit Life.ro.

Plaja este amenajată cu șeslonguri, umbreluțe, baruri și restaurante și este considerată una dintre cele mai animate din Europa. În plin sezon estival, stațiunea se umple de turiști care mai de care mai dornici de distracție și plini de voie bună. În Mamaia, prețul unui șezlong pornește de la 25-35 de lei, intrarea în apă este lină, iar nisipul este fin, plaja fiind ideală pentru familiile cu copii mici.

Plaja Monden din Constanța 

O altă plajă cunoscută de pe litoralul românesc, fiind și una dintre cele mai preferate de localnici. Cu toate acestea, în plin sezon estival plaja abundă de turiștii veniți la mare din toate colțurile țării. Este o plajă lată, cu nisip fin având o lățime de 100-200 de m și o intrare lină în apă,  la care se ajunge coborând scările falezei Monden, un loc liniștit pentru plimbările de seară, potrivit Life.ro.

Plaja de la Năvodari 

Una dintre cele mai liniștite plaje de pe litoralul românesc și poate mai puțin populate decât restul. Cu toate acestea, datorită dezvoltării sale, plaja de la Năvodari a început să fie vizitată an de an de tot mai mulți turiști, care o preferă mai mult decât pe cea supra-aglomerată din

Plajele stațiuniilor Venus și Saturn 

Stațiunea Venus începe să redevină din nou plăcută de turiști, fiind una potrivită pentru familii ce au copi. Plaja este destul de mare 1,2 km lungime și 200 m lățime, iar stațiunea pune la dispoziție vizitatorilor multe hoteluri „prietenoase” pentru copii, mai menționează Life.ro.

O altă plajă ideală pentru părinți este cea din Saturn. Plaja este una dintre cele mai puțin populate de pe litoralul românesc, este lată și destul de curată, în comparație cu restul, iar intrarea în apă este destul de lină, prielnică pentru copii.

Sursă Foto: digi24


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.