28 mai 2020, 8:09

Cele mai vechi orașe din lume și misterele ce dăinuie din Antichitate

Deşi marea majoritate a locurilor celebre din trecut numai există acum – un număr de oraşe, care mai mici, care mai mari, au supraveţuit până în zilele noastre. Aşadar am colectat o listă de oraşe care ne bucură cu istoria lor bogată şi în zilele noastre şi unele din ele cu siguranţă sunt o destinţie turistică valoroasă.

Balkh, Afganistan

Sursa addtobucketlist.com

Cei mai vechi coloniști din Balkh au fost acolo încă din 1.500 î.Hr., fiind numiți Bactra de către greci. Localitatea a fost denumită și „Mama Orașelor”. Prosperitatea lui Balkh a atins punctul culminant de la 2.500 î.Hr. și 1.900 î.Hr., înainte de a deveni un centru proeminent al dominației mediane și persane. Regiunea este astăzi una dintre cele mai importante centre din industria bumbacului din țară.

Sidon, Lebanon

Sursa addtobucketlist.com

Primii locuitori ai Sidonului și-au făcut apariția încă din anul 4 000 î.Hr. Situat la 40 de km spre sud de Beirut, Sidon rămâne unul dintre cele mai proeminente hotspoturi de civilizație Phonenician. A fost centrul culturilor mediteraneene-phoneniciene, despre care se spune că a fost vizitat de Iisus. Orașul a fost capturat de Alexandru cel Mare în 333 î.Hr. Turiștii vizitează adesea Sidon pentru a surprinde vechile temple fenociane și alte relicve ale acestei civilizații mai puțin cunoscute.

Primii locuitori ai orașului Susa datează din anul 4200 î.Hr.. Mai târziu a fost capturat de persi. Este, de asemenea, setarea iconică a uneia dintre cele mai tragice piese din lume, care prezintă tragedia ateniană. Iranul contemporan Shush dispune de o populație de aproximativ 65.000 de locuitori. Regiunea se mândrește cu o frumusețe naturală spectaculoasă, aliniată de munții pitoresti și de vastul ocean albastru.

Tyre, Lebanon

Sursa addtobucketlist.com

Cei mai vechi locuitori la Tyre sunt atestați din 2750 î.Hr. Se crede că orașul a fost prins de Alexandru cel Mare în anul 332 î.Hr. și a devenit, de asemenea, un teritoriu roman în anul 64 î.Hr. De când Hipodromul Roman a fost desemnat un sit al Patrimoniului Mondial UNESCOU, potențialul turistic al orașului Tyre a crescut considerabil. Turiștii vin astăzi aici pentru a asista la siturile de patrimoniu cunoscute din regiune și la monumentele vechi.

Gaziantep, Turcia

Sursa addtobucketlist.com

Situat în sudul Turciei, în vecinătatea frontierei siriene, Gaziantep a avut locuitorii săi principali în 3.650 î.Hr. Cetatea Ravanda a orașului datează din secolul al VI-lea, iar restaurările sale sunt creditate bizantinilor. Unele alte relicve care oferă dovezi ale civilizației antice includ și mozaicurile romane.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.