20 mai 2024, 5:09

Cele trei țări care vor vaccina copiii. Contra COVID, cu Pfizer-BioNTech

Primii care au anunțat că vor vaccina și copiii de 12-15 ani contra COVID-19 au fost, de curând, canadienii.  Canada a autorizat utilizarea vaccinului anti-Covid Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, fiind prima țară din lume care a făcut acest lucru pentru această categorie de vârstă, scrie BBC.

Ministerul Sănătății din Canada a luat decizia pe baza datelor din studiile clinice asupra copiilor din această grupă de vârstă, care au concluzionat că acest vaccin este sigur și eficient și când este utilizat la vârstă mai mică.

Canada a autorizat deja folosirea vaccinului Pfizer la persoanele cu vârsta peste 16 ani. Alberta, provincia care are cea mai mare rată de virus din țară, a declarat că va oferi vaccinuri celor peste 12 ani, începând de luni.

Acum le-a venit vremea și americanilor. Autorizarea vaccinului împotriva COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech a fost extinsă la adolescenţii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani în Statele Unite. Anunțul a fost făcut de Agenţia americană pentru Medicamente, relatează AFP, citată de Agerpres.

Vaccinul era autorizat până acum în urgenţă pentru persoanele cu vârsta de 16 ani şi peste. Pe viitor, poate fi administrat mai multor milioane de adolescenţi, în două doze care conţin aceeaşi concentraţie ca vaccinul pentru adulţi.

După cele două anunțuri va urma cât de curând și cel al Israelului. Ministerul israelian al Sănătății a anunțat marți că începe pregătirile pentru a vaccina tinerii adolescenți din țară, ca urmare a aprobării vaccinului Pfizer-BioNTech de către FDA din SUA. Acum este vorba despre grupa de vârstă 12-15 ani.

Directorul general al Ministerului Sănătății, Chezy Levy, a avut reuniuni consultative cu instituțiile vizate, reprezentanții organizațiilor de gestionare a problemelor de sănătate și asociațiile pediatrice pentru a se pregăti pentru extinderea campaniei naționale de vaccinare în curs la persoane cu vârste de 12-15 ani, scrie Times of Israel.

România este pregătită să înceapă vaccinarea adolescenților de peste 12 ani, dacă varianta pentru copii a vaccinului Pfizer va fi aprobată în Uniunea Europeană, a declarat, recent, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de imunizare. 

Citiți și:

România. La toamnă ar putea începe vaccinarea copiilor între 12 și 15 ani


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol