22 ianuarie 2022, 5:00

Celebra actriță Julie Andrews, distinsă cu premiul Leul de Aur în cadrul Festivalului de Film de la Veneţia

Celebra actriță britanică, Julie Andrews, vedeta lungmetrajului „Sunetul muzicii”, va primi premiul Leul de Aur pentru întreaga carieră la ediţia de anul acesta, a 76-a, a Festivalul de Film de la Veneţia, care va avea loc în perioada 28 august – 7 septembrie, potrivit Mediafax. 

Julie Andrews, în vârstă de 83 de ani, a devenit unul dintre cele mai mari staruri de la Hollywood interpretând roluri memorabile în două musicaluri din anii 1960 – „Mary Poppins” şi „Sunetul muzicii/ The Sound of Music”. Alături de Dick Van Dyke, Julie Andrews a interpretat în primul dintre aceste filme celebrul duet „Supercalifragilisticexpialidocious”. Andrews este câştigătoare a premiului Oscar pentru rolul din filmul „Mary Poppins” (1964).

Andrews a jucat în peste 40 de filme de-a lungul carierei, printre care „Victor Victoria” (1982), regizat de regretatul ei soţ, Blake Edwards, alături de care a mai colaborat la peliculele „10” (1979) şi „S.O.B.” (1981).

Decizia a fost luată de consiliul director al Bienalei de la Veneţia, prezidat de Paolo Baratta, la recomandarea directorului acestui festival, Alberto Barbera.

„Primul ei film produs la Hollywood, ‘Mary Poppins’, i-a oferit statutul de star, ce a fost confirmat apoi de un alt film foarte preţuit, ‘The Sound of Music'”, a declarat Alberto Barbera. „Aceste două roluri au propulsat-o în Olimpul starurilor internaţionale, făcând din ea o personalitate de legendă, adorată de mai multe generaţii de spectatori, însă trebuie să reamintim faptul că Andrews a mers apoi pe drumul ei, pentru a evita să rămână captivă în statutul de legendă a filmelor de familie. A acceptat roluri care erau diverse, dramatice, provocatoare şi pline de ironie usturătoare… Acest Leu de Aur reprezintă recunoaşterea binemeritată a unei cariere extraordinare, ce a combinat în mod admirabil succesul de public cu ambiţia artistică, fără să cedeze niciodată în faţa compromisurilor facile”, a adăugat directorul Mostrei, potrivit Antena3.

Julie Andrews a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal în 1965 graţie interpretării sale din filmul „Mary Poppins” şi a primit alte două nominalizări la Oscar pentru rolurile din filmele „The Sound of Music” şi „Victor Victoria”.

Artista engleză are în palmares numeroase alte trofee, inclusiv şase Globuri de Aur, trei premii Grammy, un premiu BAFTA şi două premii Primetime Emmy. Printre celelalte roluri notabile ale sale sunt cele din filmele „The Americanization of Emily”, „Hawaii”, „Torn Curtain”, „Thoroughly Modern Millie”, „Star!”, „That’s Life!”, „Duet For One” şi „Shrek”.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.