CITIRE

Centenarul Marii Uniri, celebrat printr-o paradă s...

Centenarul Marii Uniri, celebrat printr-o paradă specială la București

Anul acesta aproximativ 4.000 de specialiști și militari ce aparțin Ministerului Apărării Naționale, Serviciului Român de Informații, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Protecție și Pază și Administrația Națională a Penitenciarelor au participat la Parada Militară Națională desfășurată cu prilejul Zilei Naționale a României. La eveniment au defilat din aceste peste 200 de mijloace tehnice de transport, în jur de 50 de aeronave și pentru întâia oară au participat alături de militarii români peste 500 de militari din țările aliate sau partenere. 

Parada a avut loc în Piața Arcului de Triumf din București și în mod deosebit a fost deschisă de aviația militară.

Sursă foto: romaniatv.net

Militarii străini care au defilat alături de cei din România provin din Albania, Bulgaria, Canada, Cehia, Croația, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Republica Moldova, Slovacia, SUA, Turcia și Ucraina, aceștia au fost distribuiți în ordine alfabetică.

Sursă foto: fotostefan.ro

La acest eveniment important pentru toți românii au asistat mii de oameni. Tribuna oficială fiind formată din cei mai înalți oameni ai statului precum preşedintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, foştii preşedinţi Emil Constantinescu şi Traian Băsescu, miniştri, parlamentari și mulți alţi oficiali.

Sursă foto: g4media.ro

Gabriel Leș, Ministrul Apărării a declarat înainte de începerea paradei că aceasta va fi „una dintre cele mai frumoase defilări pe care le-a avut Capitala”, lucru posibil și din cauza poziției importante pe care o ocupă România în structura NATO.

Tot astăzi, 1 Decembrie, la ora 8.00 a.m a avut loc o ceremonie religioasă și militară la Mormântul Ostașului Necunoscut din parcul Carol I, unde au fost depuse jerbe de flori și coroane.

Sursă foto: hotnews.ro

Un alt moment așteptat de mii de români este parada militară de la Alba Iulia, unde se preconizează că vor asista aproximativ 100.000 de oameni. Evenimentul va avea loc pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, începând cu ora 15.30 p.m. A fost anunțată participarea la defilare pentru aproximativ 1.600 de militari și specialiști din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații și Administrației Naționale a Penitenciarelor. Din cadrul acestor instituții iau parte la acțiune aproximativ 150 de mijloace tehnice și 23 de aeronave militare. Alaturi de militarii români la această ceremonie vor defila și militari din armata poloneză. Asemenea evenimentului de la București președintele Klaus Iohannis va fi prezent și la Alba Iulia unde sunt deja reprezentanții Familiei Regale.

Sursă foto: dcnews.ro

Astfel de activități vor avea loc în majoritatea garnizoanelor din țară și în toate teatrele de operații unde se află plecați misiune militari români. Cu ocazia acestei zile importante Drapelul Național va fi arborat în toate instituțiile militare unde se regăsesc români, iar la bordul tuturor navelor române se va ridica Marele Pavoaz.

Sursă foto: mapn.ro

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.