28 octombrie 2021, 23:53

Centru de vaccinare drive-through în Piața Constituției. Se deschide joi. Nu este nevoie de programare

Primăria Capitalei va amenaja un centru de vaccinare drive-through în Piața Constituției, potrivit unui proiect adoptat marți de Consiliul General al Capitalei.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a spus că primul centru de vaccinare de tip drive-through din București va fi deschis începând de joi, în Piața Constituției. Vaccinarea la acest centru se poate face fără programare prealabilă în platformă, spune el. La acest centru va fi folosit vaccin produs de compania Pfizer, scrie Observatornews.

Acesta va fi amenajat pe suprafața aferentă a 240 de locuri de parcare, va avea 4 puncte de vaccinare și va fi administrat de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

Centru de vaccinare drive-through în Piața Constituției

Potrivit raportului de specialitate al proiectului, centrul de vaccinare de tip drive-through va fi dotat cu echipamente specifice desfăşurării în condiţii optime a campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2: materiale sanitare, recipiente pentru colectarea deşeurilor, termoscanner, frigider, computer, imprimantă, medicamente – seruri, dezinfectanţi, materiale de protecţie individuală – halate, mănuşi, măşti.

În centrul de vaccinare se asigură: un circuit într-un singur sens; apă potabilă şi menajeră, precum şi iluminat corespunzător; igiena, dezinfecţia şi curăţenia tuturor spaţiilor din centru; eliminarea zilnică a deşeurilor, conform legislaţiei specifice.

Spaţiul destinat centrului de vaccinare va avea: punct de intrare, deservit de personal de primire, pază, supraveghere, îndrumare; de registratură; de păstrare a vaccinurilor; spaţiu pentru colectarea deşeurilor; punctul de triaj medical; spaţiu pentru echipele care vaccinează; punctul de aşteptare post-vaccinare; echipă de suport logistic; punct de ieşire.

Citește și:

TURCIA. Lockdown de 17 zile


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.