1 decembrie 2022, 2:50

CENTRUL CEH. Cum sună viitorul Europei pentru adolescenții de azi

Centrul Ceh București și Asociația BlocZero provoacă liceenii la un dialog deschis despre viitorul Europei și, implicit, al tuturor celor care fac parte din ea.

„Invităm 10 echipe de adolescente și adolescenți din toată țara să participe la un proces intensiv de gândire critică și creație interdisciplinară, în urma căruia vor rezulta 10 videoclipuri care prezintă Europa anului 2050.”

Proiectul este primul de acest tip din România și constă în webinarii și misiuni de cercetare și documentare, urmate de o tabără intensivă de creație. La finalul taberei, cele zece echipe vor lansa zece videoclipuri originale, care vor fi apoi prezentate publicului, online și în cadrul mai multor evenimente culturale și sociale din România și Cehia.

Înscrierile se fac prin completarea ACESTUI FORMULAR, până în 23 februarie.

„Vrem să cunoaștem adolescente și adolescenți care știu încă de pe acum ce își doresc de la viitor și care au curajul să își facă ideile cunoscute lumii întregi! Experiența anterioară în creația muzicală sau video este apreciată, dar nu va reprezenta un criteriu de excluziune. Ne interesează mai degrabă viziunile, determinarea și disponibilitatea pe tot parcursul procesului (martie-aprilie), mai ales în timpul taberei intensive, care va avea loc între 15 și 21 aprilie.”

Apelul se adresează echipelor de liceeni (minimum două persoane) din orice localitate din țară. Participarea la webinarii va fi deschisă tuturor membrilor unei echipe, dar, din motive logistice, vor fi invitate doar două persoane la tabăra intensivă. Participarea în toate etapele proiectului este gratuită. Organizatorii vor asigura masa și cazarea pe durata taberei de creație, iar participanții vor trebui să-și asigure transportul până la Sovata și înapoi.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol