CITIRE

Cerbul de Aur – o tradiţie de jumătate de secol. A...

Cerbul de Aur – o tradiţie de jumătate de secol. Azi încep pregătirile pentru spectaculosul eveniment

Pe 5 martie 1968 debuta pe scena ”Teatrul Dramatic” din Brașov, evenimentul supranumit  „Festivalul din est care arată ca în vest!” .

Constantin Drăghici a deschis festivalul cu un recital, iar în concurs, din partea României, au intrat Dan Spătaru, Margareta Pâslaru şi Anca Agemolu.

La cel mai mare festival internaţional de interpretare din România, au participat 22 de solişti din 28 de ţări, care au concurat atunci pentru cucerirea Trofeului. Evenimentul a intrat rapid pe agenda marilor festivaluri internaţionale, a doua ediţie fiind transmisă de 25 de televiziuni din întreaga lume.

A fost anul care a adus şi primul mare trofeu pentru un concurent român – Luminiţa Dobrescu câştigând Trofeul Cerbul de Aur 1969 cu piesa ”Of, inimioara”.

Sursa: click.ro

După patru ediţii consecutive, festivalul a fost întrerupt timp de 21 de ani, fiind reluat abia în 1992. A cincea ediţie a evenimentului a marcat o schimbare importantă în istoria sa, scena fiind amplasată în Piaţa Sfatului din Braşov. Abia în 1996, după 27 de ani de peregrinări, Cerbul revine acasă datorită Monicăi Anghel, care cucereşte trofeul râvnit de toţi participanţii.

Acum, la 50 de ani de la prima ediție, Cerbul de aur, a devenit un brand naţional şi un veritabil ambasador al României, pregătindu-se intens pentru ediţia cu numărul 18, în anul aniversării Centenarului Marii Uniri.

Perioada de înscrieri a fost cuprinsă între 20 iunie-11 iulie, 18 iulie a fost dedicată pentru comunicarea rezultatului selecţiei, 19 iulie pentru depunerea eventualelor contestaţii, iar 20 s-a ocupat exclusiv de anunţul rezultatului final – numele concurenţilor concursului internaţional de interpretare.

Cu mult entuziasm și emoție, azi la Brșov, încep pregătirile marelui eveniment care va fi prezentat în prima seara de Ilinca Avram și Aurelian Temișan.

Sursa: editiadedimineata.ro

De asemenea, organizatorii anunță într-un comunicat, faptul că Iulia Vântur va fi gazda Cerbului de aur 2018, dar și că Nicole Scherzinger – de la Pussycat Dolls va fi vedeta Galei.

Sursa: editiadedimineata.ro

Iată mai jos programul:

29 august: Gala Aniversară – 50 de ani

30 august: Prima zi a Festivalului Internațional de Interpretare

31 august: A doua zi a Festivalului Internațional de Interpretare

1 septembrie: Gala Festivalului

2 septembrie:  Spectacolul România Centenar

Mai multe detalii puteți găsi aici.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.