20 ianuarie 2022, 9:19

Cercetătorii au descoperit că maimuţe vaccinate sau infectate dezvoltă imunitate împotriva COVID-19

În revista Science au fost publicate două studii care au ajuns la concluzia că maimuţe vaccinate sau infectate cu noul coronavirus au dezvoltat anticorpi care le permit să fie protejate împotriva unei noi infectări.

În pofida marilor diferenţe dintre macaci şi oameni, studiile sunt considerate promiţătoare.

Descoperirile noastre cresc optimismul că va fi posibil să dezvoltăm vaccinuri împotriva COVID-19„, a declarat Dan H. Barouch, cercetătorul care a coordonat cele două studii la Beth Israel Deaconess Medical Center (BIDMC) din Boston.

Acesta este de părere că „noi cercetări vor fi necesare pentru a răspunde întrebărilor importante despre durata de protecţie” şi despre specificităţile vaccinurilor împotriva SARS-CoV-2 dezvoltate pentru oameni.

În primul studiu, 9 macaci adulţi au fost infectaţi cu SARS-CoV-2. După ce s-au însănătoşit, ei au fost supuşi unei a doua infectări, 35 de zile mai târziu. Toate cele nouă animale au prezentat atunci „puţine sau zero simptome”. Cercetătorii cred că infectarea cu SARS-CoV-2 a provocat o imunitate protectoare la macaci.

În al doilea studiu, cercetătorii au injectat vaccinuri experimentale unui grup de 35 de macaci adulţi. Atunci când maimuţele au fost infectate pe cale nazală cu SARS-CoV-2 şase săptămâni mai târziu, „ele prezentau niveluri de anticorpi în sânge suficient de mari pentru a neutraliza virusul în două săptămâni”, potrivit articolului publicat în revista Science, citat de agerpres.ro.

Sunt studii foarte încurajatoare„, a subliniat Lawrence Young, un cercetătorde la Universitatea Warwick.

Însă infecţiile cu noul coronavirus „ar fi diferite la oameni, mai ales capacitatea virusului de a infecta numeroase alte ţesuturi şi celule la oameni. Reacţiile imunitare ar fi şi ele foarte diferite”, a avertizat acesta.

sursa foto:epochtimes-romania.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.