O veste bună vine de la cercetătorii din Israel.
Universitatea din Tel Aviv (TAU) transmite că oamenii de știință au descoperit o nouă metodă de eliminare a tumorilor canceroase, chiar şi a celor care sunt rezistente la imunoterapie.
Aceștia au găsit un mecanism al cancerului care împiedică sistemul imunitar să atace tumorile. Au aflat că inversarea acestui mecanism stimulează sistemul imunitar să lupte împotriva celulelor canceroase, chiar şi în tipuri de cancer considerate rezistente la formele de imunoterapie care sunt predominante în prezent, relatează g4media.ro.
Cercetătorii au analizat modul în care expunerea la radiaţiile ultraviolete (UV) suprimă sistemul imunitar şi au urmărit să aplice descoperirile lor în domeniul cancerului. Ei au examinat în detaliu modificările induse la nivelul pielii de expunerea la UV, utilizând un model bazat pe şoareci de laborator, şi au constatat în mod neaşteptat o creştere semnificativă a nivelului proteinei Ly6a.
Celulele T ale sistemului imunitar, care joacă un rol esenţial în lupta împotriva cancerului, au început să exprime niveluri ridicate ale proteinei Ly6a după expunerea la radiaţii UV.
Echipa israeliană a concluzionat că Ly6a serveşte ca o frână prin care UV inhibă sistemul imunitar pentru a preveni supraactivitatea şi că, prin eliberarea acestei frâne, se poate relua activarea optimă a sistemului imunitar. Echipa a tratat apoi cancerul cu anticorpi Ly6a, rezultând o reducere semnificativă a tumorilor.
Cercetătorii cred că aceasta descoperire ar putea duce la noi medicamente eficiente împotriva cancerului, bazate pe îmbunătăţirea răspunsului sistemului imunitar.
Comentariile sunt oprite pentru acest articol