24 august 2023, 13:22

Cercetătorii au reușit. Vaccinul care încetinește semnificativ îmbătrânirea

O descoperire a oamenilor de știință este legată de longevitatea oamenilor.

Cercetătorii de la Universitatea Juntendo din Tokyo, condusă de profesorul Toru Minamino, au creat un vaccin care poate elimina celulele din spatele îmbătrânirii.

Serul va distruge așa-numitele celule ”zombie”, care se acumulează în organismul uman odată cu înaintarea în vârstă și dăunează celor sănătoase din apropiere, provocând diverse boli.

Ne putem aștepta ca vaccinul să fie aplicat în tratamentul rigidității arteriale, al diabetului și a altor boli legate de îmbătrânire”, a spus Minamino.

Celulele senescente din corpul uman se referă la cele care au încetat să se divizeze, dar nu mor. Acestea dăunează celulelor sănătoase prin eliberarea de substanțe chimice nocive, care provoacă inflamație, arată ziare.com.

Oamenii de știință au reușit să găsească o proteină în aceste celule și a creat un vaccin peptidic.

Vaccinul permite organismului să creeze anticorpi care se atașează de celulele senescente, care sunt îndepărtate de globulele albe din sânge, care aderă la anticorpi.

Serul a fost testat în laborator pe șoareci și a fost o reușită. Zonele afectate de boli legate de îmbătrânire s-au micșorat.

sursa foto:rohealthreview.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol