30 mai 2023, 17:33

Cercetătorii britanici s-au decis: ”aceasta e ora ideală pentru a începe cursurile la școală”

V-ați pus vreodată întrebarea de ce e nevoie ca școala să înceapă la 7 sau 8? Oare e ora potrivită pentru ca tinerii să dea randamentul scontat?

“Cercetătorii britanici au stabilit că ora biologică a adolescenților este cu 2,5 ore în urmă faţă de un adult. Dacă un adolescent se trezește la ora 07.00 e ca și cum s-ar fi trezit de fapt la 04.30”, se arată într-un studiu realizat recent.

O școală britanică a ales să pună în aplicare recomandările cercetătorilor. Astfel, pentru ciclul gimnazial, programul şcolii va începe la 13.30 și se va termina la 19.00.

“În primul rând profesorii vor să afle dacă noul ritm îi ajută pe elevi să se concentreze mai bine. Foarte multe școli se confruntă cu generații de adolescenți care vin cu o oboseală cronică la ore”, spune directorul școlii Hampton Court din Surrey.

Elevii se declară încântați, binedispuși și se pot concentra mai bine. “Suntem mai fericiți și ne este mai ușor să ne concentrăm, iar calitatea somnului a crescut remarcabil”, susțin elevii.

Un lucru obișnuit în România, unde foarte multe clase au ore după-amiază, dar asta mai mult din cauza lipsei spațiului necesar.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol