5 martie 2021, 5:33

Cercetătorii chinezi ar putea avea cheia tinereții fără bătrânețe

Câțiva cercetători din Beijing au dezvoltat o nouă terapie genică, care poate inversa unele dintre efectele îmbătrânirii la şoareci şi poate prelungi durata de viaţă a acestora.  Descoperirile lor ar putea contribui, într-o bună zi, la obținerea unui tratament similar şi în cazul oamenilor, scrie Reuters.

Metoda, detaliată de revista Science Translational Medicine, în cursul lunii ianuarie, presupune inactivarea unei gene denumite „kat7”, care, după cum au descoperit cercetătorii, are o contribuţie esenţială la îmbătrânirea celulară.

Terapia specifică folosită şi rezultatele reprezintă o premieră mondială, a declarat coordonatorul proiectului, prof. Qu Jing, specialist în medicina regenerativă de la Institutul de Zoologie din cadrul Academiei Chineze de Ştiinţe.

După şase-opt luni, aceşti soareci au prezentat o îmbunătăţire a aspectului general şi o putere mai mare a ghearelor şi, cel mai important, durata lor de viaţă s-a prelungit cu aproximativ 25%”, a spus Qu.

„Kat7” este una dintre miile de gene existente în celulele mamiferelor. Cercetătorii au inactivat-o în ficatul şoarecilor, folosind o metodă numită vector lentiviral, fără a se detecta toxicitate celulară sau alte efecte secundare.

Qu afirmă că este cale lungă până când descoperirea ar putea fi testată în studii pe oameni, însă sunt speranţe că următoarea etapă va fi testarea pe primate, ceea ce necesită, însă, o finanţare considerabilă şi mult mai multe cercetări preliminare. „În final, sperăm că putem găsi o cale să amânăm îmbătrânirea chiar şi cu un procent foarte mic, în viitor”, a declarat sursa citată.

sursa foto:digi24.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.