23 septembrie 2020, 19:35

Cercetătorii susțin că există un risc minim de infecție cu COVID-19 în fotbal

Oamenii de ştiinţă vin cu o rază de speranţă pentru lumea sportului.

Un studiu realizat de Universitatea din Aarhus, în colaborare cu Ministerul Sănătăţii din Danemarca, a analizat mișcările fotbaliștilor din 14 partide disputate în prima ligă daneză. Rezultatele obținute au arătat că riscul infectării cu noul coronavirus este extrem de mic, atunci când are loc un meci de fotbal în aer liber, scrie adevarul.ro.

În medie, un fotbalist va sta un minut şi jumătate lângă alt jucător, în timpul desfăşurării unui meci“, prezintă oamenii de ştiinţă.

Pentru a contracta noul coronavirus trebuie să fii la o distanţă de minim 2 metri de o persoană bolnavă, timp de 15 minute minim, transmit medicii danezi conform studiilor.

Jucătorii vor trebuie să renunțe la vestiar și se vor echipa individual, chiar de acasă, pentru a evita contactele prelungite, şi se vor spăla tot acasă, după meciuri. De asemenea, o altă recomandare a fost renunţarea la transportul jucătorilor cu autocarul echipei.

Din punctul meu de vedere, nu există nicio problemă, în ceea ce priveşte fotbalul. Aş fi, în schimb, îngrijorat în privinţa unor sporturi de echipă, precum fotbalul american şi rugby-ul. În aceste sporturi, contactele fizice sunt prelungite pe durata unui meci. La fotbal, în schimb, contactele sunt de scurtă durată între jucători. De aceea, fotbalul e un sport de risc minim“, a explicat virologul Allan Randrup Thomsen.

sursa foto: digi24.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.