6 aprilie 2020, 17:07

Cernobîl 2.0. Ce ascunde președintele Chinei?

Autoritățile din China au fost acuzate recent că mușamalizează datele cu privire la epidemia cu virusul cornoa, care a alertat întreaga lume. Se pare că reprezentanții administrației chineze urmează un scenariu asemănător cazului de la Cernobîl, potrivit unor informații care demonstrează faptul că președintele Republicii, Xi Jinpinga fost informat, încă de la începutul anului, de existența acestui virsu extrem de periculos, dar nu a luat în seamă și nu a acționat în consecință, anunță Digi24. 

Mai multe suspiciuni de mușamalizare a datelor despre epidemia cu coronavirus au ieșit la iveală, chiar în urma unui discurs ținut de președintele Xi Jinping, care avea ca scop principal calmarea populației chineze, traumatizată de numeroasele decese și infestări. Astfel, mesajul președintelui a semnalat faptul că partidul comunist ar fi știut de existența acestei probleme și că s-ar fi preocupat în direcția găsirii unor soluții pentru a ține situația sub control. 

Totodată, acesta a mai anunțat și faptul că primele direcții pe care le-a dat pentru combaterea coronavirusului au fost lansate încă de pe data de 7 ianuarie, însă mesajul nu a avut efectul scontat. Aceste informații au trezit suspiciuni jurnaliștilor și opiniei publice, întrucât data de 7 ianuarie 2020 nu poate fi corelată cu informațiile oficiale.

Autoritățile chineze au susținut, până acum, că primele informații apărute despre virusul corona au apărut pe data de 20 ianuarie, urmând ca două zile mai târziu provincia Hubei, focarul epidemiei, să fie declarată închisă.

În urma informațiilor recente, presa internațională a redeschis cutia pandorei în ceea ce privește modalitatea statului chinez de a împărtășii informații.

Sursă Foto: foreignpolicy.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.