16 octombrie 2021, 21:23

Certificatul digital pentru călătorie va intra în vigoare la 1 iulie și va putea fi descărcat de pe o platformă dezvoltată de STS

Certificatul digital pentru călătorie va intra în vigoare la 1 iulie și va putea fi descărcat de pe o platformă dezvoltată de STS, a anunțat, joi, într-o conferință de presă, vicepreședintele CNCAV, secretarul de stat Andrei Baciu. Și Valeriu Gheorghița, șeful campaniei de vaccinare, a dat asigurări că România va fi în grafic și la 1 iulie vor putea fi eliberate aceste certificate verzi.

”Pentru a avea o abordare uniformă la nivel european (…) s-a creat acest certificat european COVID, pentru a facilita deplasarea între state, pentru a limita timpul pe care îl petrecem în punctele vamale pe de o parte și pe de altă parte trebuie să ne asigurăm că toate certificatele, dovezile pe care le prezentăm sunt veridice acest lucru va fi garantat de acest certificat digital european privitor la COVID”, a spus Andrei Baciu.

Secretarul de stat Andrei Baciu a explicat că România va folosi certificatul prezentat de Comisia Europeană. Cel mai important element este cel prezentat de codul QR.

”Suntem în grafic. Certificatul este planificat a fi lansat la 1 iulie (…) vom avea un website, o platformă unde vom crea un cont și pe baza acestuia vom primi pe email un link de unde putem descărca acest certificat”, a explicat vicepreședintele CNCAV.

Certificatul atestă fie faptul că o persoană a fost vaccinată anti-COVID, fie faptul că aceasta a trecut prin boală, fie absența infectării în momentul respectiv, atestată de un rezultat RT PCR negativ.

Certificatul va fi prezentat la punctele vamale fie printat, fie pe telefon, pe tabletă și va fi scanat codul QR.

„Cel mai important lucru pe care vreau să îl ştim cu toţii e că aceste date nu sunt transmise, ele rămân în sistem şi practic se foloseşte această cheie digitală care certifică faptul că documentul este valid şi va fi garantat prin scanarea codului QR”, a mai spus Andrei Baciu.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.