20 octombrie 2021, 17:16

Certificatul verde? Poate în iulie!

Situație complicată în ceea ce privește certificatul verde. Nesincronizările din Uniunea Europeană posibil să își pună amprenta asupra ieșirii pe piață a acestuia. Asta implică incertitudine și balamuc în prima parte a sezonului turistic.

Medicul Valeriu Gheorghiţă, care coordonează campania naţională de vaccinare, anunţă că la nivel european se aşteaptă ca, la finalul lunii iunie – începutul lunii iulie, să fie implementat certificatul verde care să permită persoanelor să călătorească în ţările Uniunii Europene.

El a precizat la Digi 24 că sistemul prin care se implementează acesta respectă datele cu caracter personal, iar informaţiile furnizate în urma scanării codului QR nu sunt stocate în alte baze de date.

Conform medicului, un comitet lucrează pentru implementarea sistemelor care să permită ca România să se alăture celorlalte ţări.

„Esenţa rămâne aceeaşi, de a defini un risc scăzut al unei persoane de a fi purtător al virusului, de a-l transmite celor din jur. (…) Acest certificat de fapt scuteşte persoana respectivă de a se supune restricţiilor din anumite ţări, altfel, orice persoană poate să se testeze şi conceptul care se doreşte la nivel european este accesul gratuit la testare tocmai pentru a nu fi, într-un fel sau altul, condiţionată vaccinarea”, a mai afirmat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.