8 iunie 2022, 22:37

Cetatea Oradea poate fi vizitată virtual. Imagini spectaculoase

Te-ai plimba, ai vizita ceva, dar te cam temi de expunere în perioada asta ciudată, impusă de pandemie? Uite că există tot felul de oferte tentante, de tururi virtuale. Unul dintre ele este la Oradea.

Cetatea Oradea poate fi vizitată online, de pe calculator şi telefonul mobil, prin intermediul unui tur virtual.

Plimbarea virtuală pune în lumină detaliile legate de istoria monumentului, de arhitectura cetății, dar și de etapele de reabilitare ale clădirii, transmite Rador.

„Vizualizarea poate fi efectuată prin înaintarea în încăpere şi între etaje, fiind disponibile şi facilităţi de vizualizare de tip panoramă a întregului obiectiv sau a fiecărui etaj în parte, precum şi posibilitatea de a genera măsurători”, se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

În plus, în timpul vizitei online, pasionaţii de istorie pot afla informaţii în limba română şi engleză despre vestigiile din incinta fortificaţiei, potrivit bihoreanul.ro.

Turul virtual e rezultatul colaborării dintre echipele de lucru ale Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest și ale Muzeului Orașului Oradea. Acesta a fost finanțat de ADR Nord-Vest, prin proiectul „Revitalizarea Orașelor Fortărețe”, fiind deja pus la dispoziția publicului larg la linkul: my.treedis.com/tour/cetatea-oradea sau pe site-ul Muzeului Țării Crișurilor, la adresa: mtariicrisurilor.ro/muzeul-orasului-oradea/

Link-ul poate fi utilizat și încorporat pe orice platformă digitală, respectiv website sau social media, și poate fi vizualizat și parcurs atât de pe calculator/laptop, cât și de pe telefonul mobil.

”Am început timid în 2008, prin proiectul referitor la Revitalizarea Cetăţii Oradea în vederea introducerii în circuitul turistic: Cetatea Oradea, ca și complex turistic European, în valoare de 36 milioane lei, pentru ca astăzi valoarea proiectelor cu fonduri europene în două exerciții financiare (2007-2013 și 2014-2020) să ajungă la peste 100 milioane lei pentru punerea în valoare a acestui obiectiv”, a declarat Marcel Boloș, directorul ADR Nord-Vest, pentru Radio Cluj.

Sursa foto: bihoreanul.ro

Comentariile sunt oprite pentru acest articol