23 septembrie 2020, 20:07

CFR Călători anunță noul mers al trenurilor. Ce trebuie să faci după 1 iunie

În urma deciziei de relaxare a măsurilor de prevenire a extinderii epidemiei de coronavirus, CFR Călători anunță care va fi noul program de circulație al trenurilor, din 1 iunie, dar și care vor fi noile reguli de conduită pe care călătorii vor fi obligați să le respecte.

Astfel, CFR Călători va repune în circulație de pe data de 1 iunie toate trenurile suspendate, în perioada srării de urgență și a stării de alertă, cu excepția celor de navetă pentru elevi. Totodată, pe toată perioada călătoriei, va fi necesară purtarea măștii de protecție. Biletele de călătorie pot fi achiziționate atât online, cât și de la ghișeu și pot fi plătote cu cardul, potrivit Digi24. 

Trenurile vor fi repuse în circulație gradual, iar CFR recomandă călătorilor să se mobilizeze pentru a cumpăra bileletele de călătorie din timp, oferind opțiunea ca din 3 iunie, acestea să poată fi achiziționate anticipat, termenul fiind de la 10 la 20 de zile în avans.

De asemenea, pentru a evita eventualele cozi de la ghișee și manipularea banilor în numerar, CFR  oferă călătorilor și posibilitatea achiziționării online a biletelor. În plus, acolo unde este posibil, plata acestora va putea fi făcută și cu cardul bancar.

CFR Călători mai recomandă pasagerilor să nu aleagă deplasarea cu trenul la ore de vârf, având în vedere flexibilitatea programului de lucru al angajaților.

Tot din 3 iunie, CFR  Călători va permite familiilor să ocupe locuri alăturate, iar cei care nu fac parte din această categorie vor cumpăra locuri distanțate.

Masca de protecție va fi obligatorie pe toată durata călătoriei cu trenul.

Sursă Foto:cluj-am.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.