26 august 2023, 20:32

Chiar dacă Putin dispare, o Rusie înfrântă poate fi „răzbunătoare” și „brutală”

Înfrângerea ar lăsa Rusia brutală și răzbunătoare chiar dacă Putin „ar dispărea”, spune șeful Royal Air Force.

Înfrângerea în războiul său împotriva Ucrainei ar lăsa Rusia „răzbunătoare” și „brutală” și ar reprezenta o amenințare pentru țările NATO, a declarat șeful demisionar al RAF, conform The Guardian.

Mareșalul-șef al aviației, Sir Mike Wigston, a declarat pentru The Telegraph că forța aeriană, marina de suprafață și forța submarină a Rusiei reprezintă o amenințare pentru Marea Britanie și NATO. El a avertizat că amenințarea ar putea chiar să se înrăutățească dacă președintele rus, Vladimir Putin, ar fi înlăturat.

“Când conflictul din Ucraina se va încheia și Ucraina își va restabili granițele, așa cum trebuie, vom avea o Rusie deteriorată, răzbunătoare și brutală, ale cărei mijloace de a ne face rău sunt atacul aerian, atacul cu rachete și atacul submarin”, a spus el.

Sir Mike urmează să se retragă luna viitoare, după patru ani în fruntea RAF.

El a adăugat: “Este vorba de mai mult decât de o singură persoană. Există o întreagă structură și o ierarhie în spatele lui Putin. Deci, chiar dacă Putin ar dispărea de pe scenă, există nenumărate alte persoane care l-ar putea înlocui și care ar putea fi la fel de brutale și vicioase față de propriul popor și față de statele vecine.”


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol