23 octombrie 2021, 1:48

China a depășit 1 miliard de doze de vaccin administrate!

China a administrat până în prezent peste un miliard de doze de vaccin anti-COVID, a anunţat Ministerul Sănătăţii, fără a preciza procentul populaţiei care a fost vaccinată complet.

Acest număr de doze injectate reprezintă mai mult de o treime din totalul global.

Lumea a depăşit vineri pragul de 2,5 miliarde de doze administrate, potrivit unei numărători AFP bazate pe surse oficiale.

Iniţial, chinezii nu s-au grăbit să se vaccineze, deoarece virusul a fost practic eradicat din ţară de mai bine de un an, datorită carantinei obligatorii, a testelor masive şi a aplicaţiilor mobile pentru controlul călătoriilor.

Lipsa iniţial a datelor disponibile cu privire la vaccinurile chinezeşti şi scandalurile din trecut legate de doze falsificate în China au contribuit, de asemenea, la reticenţa unor persoane.

Cum a reușit Beijingul asta?

Cu multă presiune și cu întreceri “muncitorești” cum era și la noi pe vremuri.

Guvernul şi companiile au adoptat ulterior o abordare mai proactivă, îndemnând ferm locuitorii şi angajaţii să se vaccineze, insistând pe solidaritatea naţională şi datoria lor de cetăţeni.

În Beijing, unele cartiere au afişat în faţa clădirilor lor procentul de persoane vaccinate, pentru a face presiuni asupra celor recalcitranţi. De asemenea, autorităţile oferă uneori vouchere sau ouă pentru a încuraja vaccinarea.

Apariţia, în ultimele săptămâni, a câtorva cazuri locale în populata provincie sudică Guangdong a servit, de asemenea, drept o atenţionare cu privire la riscul reapariţiei epidemiei

China speră să vaccineze cel puţin 70% din populaţia sa până la sfârşitul anului, adică aproximativ un miliard de persoane.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.