1 decembrie 2021, 9:02

China. Ai crescut copii răi? Partidul te pedepsește!

Se pune la cale în China. Nu-ți educi copiii cum trebuie? Vei suferi consecințele!

Ce înseamnă asta? Presupun că nu se referă la copiii care scuipă pe jos, iau note proaste sau se iau în bețe (scuzați, nu am găsit altă rimă) cu băbuțele de la scară.

Parlamentul chinez va analiza o lege ce prevede pedepsirea părinţilor ai căror copii prezintă „un comportament foarte rău” sau comit infracţiuni.

Conform proiectului de lege care promovează educaţia familială din China, părinţii vor primi mustrări şi vor fi obligaţi să participe la programe de consiliere în privinţa educaţiei familiale în cazul în care procurorii descoperă comportamente nepotrivite sau infracţionale ale copiilor aflaţi în îngrijirea lor.

Proiectul pentru promovarea educaţiei familiale, care va fi examinat în şedinţa din această săptămână a Comitetului Permanent al NPC, îi îndeamnă totodată pe părinţii chinezi să organizeze mai bine perioadele de timp în care copiii lor se odihnesc, se joacă şi fac exerciţii fizice.

Val de măsuri sociale adoptate de China

Și nu. Nu este singura măsură de acest tip adoptată în China

Autorităţile de la Beijing au recurs la o abordare paternalistă mai dură în acest an, implementând măsuri care au variat de la limitarea timpului petrecut de tineri jucându-se jocuri video online – considerate de regimul comunist o formă de „opiu spiritual” – şi până la reducerea adoraţiei „oarbe” faţă de vedetele internetului.

În ultimele luni, Ministerul chinez al Educaţiei a limitat numărul orelor dedicate de minori jocurilor online, permiţându-le să utilizeze aceste jocuri timp de o oră pe zi şi doar în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.

Ministerul Educaţiei a redus totodată numărul temelor pentru acasă şi a interzis meditaţiile la materiile principale pe durata weekendurilor şi a sărbătorilor publice, declarându-se îngrijorat din cauza poverii academice cu care se confruntă elevii chinezi, copleşiţi de volumul mare de informaţii pe care trebuie să le asimileze.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.