23 octombrie 2021, 1:24

China va construi un centru de supercomputere pentru a analiza datele din spațiu

Portul spațial sudic chinez Wenchang va construi un centru de supercomputere de trei miliarde de dolari până la sfârșitul anului, pentru a analiza datele obținute din spațiu. Cu o investiție planificată de 20 de miliarde de yuani (3,1 miliarde de dolari), centrul de supercomputere va furniza servicii de big data pentru industrii, inclusiv pentru sectoarele aerospațial și maritim, începând cu 2022.

În următorul deceniu, China prevede constelații masive de sateliți comerciali care pot oferi servicii diverse, de la Internet de mare viteză pentru avioane până la urmărirea transporturilor de cărbune. Pentru a satisface cererea de lansare a sateliților, China va trebui să construiască rachete mai mari care să poată transporta mai mulți sateliți sau să construiască mai multe situri de lansare. China are în prezent patru locuri de lansare – trei în interior și unul în Wenchang, în provincia Hainan.

La începutul acestei luni, guvernul chinez a declarat că planifică o nouă bază spațială comercială în Hainan, pentru a satisface cererea tot mai mare de lansări. Guvernul sprijină, de asemenea, Hainan, în cooperarea sa internațională privind lansarea de sateliți comerciali și sarcini utile, precum și cercetare și dezvoltare în zboruri spațiale comerciale.

Foto: „Discover Supercomputer 1”, NASA Goddard Space Flight Center, Flickr, CC BY 2.0


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.