22 august 2023, 15:47

China. Copiii ar putea petrece maxim două ore pe telefon pe zi

Principalul organism de reglementare a internetului din China a propus ca minorii să nu aibă permisiunea de a folosi tehnologia mai mult de două ore pe zi, relatează CNN.

China își propune să reducă dependența copiilor de telefoane și să cultive în schimb „moralitatea bună” și  „valorile socialiste”.

Instituția cere ca toate dispozitivele mobile, aplicațiile și magazinele de aplicații să aibă un „mod minor” încorporat, care ar restricționa timpul zilnic pe ecran la maximum două ore pe zi, în funcție de grupa de vârstă.

Copiii sub 8 ani ar putea să-și folosească telefoanele doar 40 de minute pe zi, în timp ce cei între opt și 16 ani ar avea voie o oră. Adolescenții de peste 16 ani și sub 18 ani vor avea două ore. După 30 de minute de folosire a dispozitivului, toți copiii, indiferent de vârstă, vor vedea pe ecran o avertizare cum că ar trebuie să-și odihnească ochii.

Deocamdată… proiect

Conform proiectului, care este în dezbatere publică până în 2 septembrie, copiii și adolescenții care folosesc dispozitive în modul minor ar vedea automat aplicațiile online închise atunci când limitele de timp impuse sunt depășite. De asemenea, li s-ar oferi „conținut bazat pe vârstă”. În plus, niciun om sub 18 ani nu ar putea să mai acceseze telefonul între ora zece seara și șase dimineața.

Excepții

Există și excepții în proiect. Părinții ar putea trece peste restricțiile de timp, iar anumite servicii educaționale și de urgență nu ar fi supuse limitelor de timp.

Sursă – Știrile TVR

Foto Pixabay


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol