2 iunie 2023, 15:06

China vaccinează 50 de milioane de persoane pe repede înainte

Până la Anul Nou Chinezesc (12 februarie) autoritățile de la Beijing plănuiesc să vaccineze 50 de milioane de persoane.

China plănuieşte să vaccineze anti-COVID-19 nu mai puțin de 50 milioane de persoane din grupe prioritare. Înainte de startul sezonului călătoriilor prilejuite de Noul An chinezesc.

Inocularea în masă a grupelor prioritare – personal medical, poliţişti, pompieri, vameşi, manipulant de bagaje, personal din transport şi logistică – are ca scop să reducă riscul de răspândire a bolii în timpul tradiţionalei vacanţe anuale de o săptămână. Aceasta are loc la mijlocul lui februarie.

Beijingul are în plan să distribuie 100 milioane de doze de vaccinuri dezvoltate de companiile chineze Sinopharm şi Sinovac Biotech.

South China Morning Post scrie că oficialilor li s-a cerut să încheie administrarea primelor 50 milioane de doze până la 15 ianuarie, iar a celorlalte 50 de milioane până la 5 februarie.

China a autorizat pentru utilizare de urgenţă două vaccinuri candidat de la Sinopharm şi unul de la Sinovac Biotech. Un al patrulea, dezvoltat de CanSino Biologics, a fost aprobat pentru a fi folosit în cadrul armatei.

Foto Unsplash


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol