7 iunie 2022, 16:57

Chrome OS Flex, sistemul de operare gratuit care-ți poate revigora computerul vechi

Poate fi dificil să-ți dai seama ce să faci cu vechea tehnologie din viața ta, în afară de a o arunca. Google are un software nou care ar putea ajuta. Compania va lansa Chrome OS Flex, o ramură complet gratuită a sistemului de operare Chrome OS pe care-l găsiți adesea pe laptopuri ieftine. În loc să se bazeze pe hardware nou, Chrome OS Flex este proiectat să ruleze pe PC-uri și Mac-uri vechi, chiar și de aproximativ 13 ani. Aceasta înseamnă că unele dintre computerele care colectează praful prin casă pot fi puse în funcțiune ca mașini de navigare pe Web, de data aceasta cu securitate actualizată și câteva funcții noi.

Google spune că Chrome OS Flex este conceput din punct de vedere tehnic pentru „afaceri și școli”, dar și utilizatorii obișnuiți îl vor putea descărca. Chrome OS Flex este disponibil acum ca software beta, ceea ce înseamnă că probabil nu va fi la fel de stabil ca versiunea completă care va urma în câteva luni.

Computerul trebuie să aibă cel puțin 4GB de RAM și un hard disk cu cel puțin 16GB spațiu de stocare. Acestea fiind spuse, software-ul va funcționa (în mod evident) mai bine pe unele mașini decât pe altele, iar Google a încercat să simplifice lucrurile, alcătuind o listă de mașini care au fost „certificate” să funcționeze cu Chrome OS Flex. Nu vă faceți griji dacă numele specific al modelului vechi al computerului dvs. nu apare acolo – majoritatea computerelor cu Windows și a Mac-urilor cu procesor Intel din ultimii zece ani ar trebui să poată rula software-ul.

Trebuie să descărcați software-ul pe un stick USB, pe care apoi îl conectați la vechiul computer. Odată ce ați setat computerul să caute mai întâi unități USB la pornire, ar trebui să încarce software-ul de pe stick-ul USB și să vă permită să luați Chrome OS Flex  la un test drive înainte de a-l instala.

Deoarece acesta este software Google, vine cu o serie de funcții care sună familiar, cum ar fi suportul pentru Google Assistant și capacitatea de a vă conecta la telefonul Android pentru a primi notificări pe ecranul computerului.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol