1 decembrie 2021, 7:33

Cinci cărți pentru sănătatea ta psihică

Într-o epocă în care suntem din ce în ce mai grăbiți și mai stresați, ni se spune să avem grijă de sănătatea fizică. Însă, câți dintre noi avem grijă și de sănătatea psihică?

Știai că multe dintre afecțiunile considerate moderne au o bază emoțională și nu pot fi vindecate sau ameliorate până nu se obține un echilibru între corp și minte?

În cele ce urmează, îți prezentăm cinci cărți de sănătate mintală pe care le poți comanda online!

Când corpul spune nu

Cea mai nouă carte de Gabor Mate, publicată de Editura Curtea Veche este și una dintre cele mai așteptate cărți ale acestui an. Subiectul abordat este unul de interes pentru noi toți, pentru că mulți ne confruntăm cu efectele stresului, cel puțin o dată în viață.

Stresul se manifestă și fizic și cu siguranță ai simțit și tu câteva dintre simptome, fie mai blânde, fie chiar ai ajuns în punctul în care te-ai simțit fără puteri. Cartea ne învață cum să facem față stresului și cum să avem grijă de noi, nu doar fizic. Comanda Cand corpul spune nu și descoperă cum să ții în frâu stresul!

„Backgroundul medical și stilul clar ale lui Maté fac astfel încât chiar și procesele biologice complexe să fie accesibile cititorilor care nu au o pregătire științifică.” scrie The Gazette

 

Mersul pentru inima și minte

Mișcarea zilnică este importantă pentru sănătate și de cele mai multe ori spunem că nu avem timp. Însă, nu este nevoie de timp în plus și nici de bani sau de activități complicate. Cea mai bună formă de mișcare, la îndemâna oricui, este mersul pe jos.

Poți merge pe jos până la serviciu și înapoi sau doar înapoi, dacă nu vrei să te grăbești dimineața, poți alege să mergi pe jos în loc să iei mașina sau transportul în comun. Sau pur și simplu poți merge prin parc, prin cartierul unde locuiești și așa mai departe.

În cartea Mersul pentru inimă și minte, Arianna Valentino ne arată cum toate tipurile de mers pe jos au beneficii specifice asupra corpului și minții noastre.

Mersul reduce colesterolul „rău”, îmbunătățește tonusul muscular, stimulează buna dispoziție și are multe alte efecte benefice care ne sunt explicate în carte.

Mersul pentru inimă și minte se prezintă ca o adevărată moștenire motivațională a predării mersului pe jos.

Începând de la beneficiile și morfologia piciorului până la remediile emoliente pentru plimbări lungi, mersul pe jos este o filosofie care trebuie urmărită fără teamă și fără ezitare.

Se adresează celor care întreprind o călătorie asupra lor înșiși, optând pentru a privi lumea într-un ritm ușor și fără grabă, precum și celor care au deja experiență, dar vor să învețe din ce în ce mai mult.

Veți descoperi o carte fantastică, ce conține, într-un mod simplu și complet, nu numai sfaturi despre cum să mergi, ci și despre nutriție, respirație și sănătate.

Un volum Didactica Publishing House.

 

 Durerea – o paradigma regândită

Dr. Gaétan Brouillard este un medic cu o experiență de peste patru decenii. S-a specializat în medicina de urgență, tratarea durerii cronice, medicina preventivă și medicina funcțională. De asemenea, are competențe în osteopatie și acupunctură. În această carte, autorul explică de ce trebuie să privim durerile din corp ca pe un semnal de alarmă pentru a ne schimba obiceiurile.

Bazându-se pe vastă să experiență deprinsă în urmă tratării câtorva mii de pacienți, dr. Brouillard ne prezintă într-un limbaj accesibil cauzele fizice și emoționale ale durerii, explicându-ne diferite metode de vindecare, atât din medicină alopată, cât și din cea complementară.

Deși avertizează asupra pericolului autodiagnosticarii, nu sunt uitate soluțiile naturale, pe care le putem aplică acasă, fără ajutorul unui specialist. Este subliniată, de asemenea, importantă unei alimentații sănătoase, a mișcării și exercițiilor fizice adaptate la nevoile corpului și, nu în ultimul rând, a unei flore intestinale echilibrate.

 

Respirația. O nouă știință a unei arte pierdute

Un Bestseller New York Times, scris de către James Nestor. O tehnică bună de respirație este tot ceea ce are nevoie fiecare dintre noi pentru a se relaxa și pentru a trece peste momentele stresante. Însă, câți dintre noi știm cum să respirăm corect? În această carte, James Nestor a sumarizat cele mai importante tehnici de respirație și importanța acestora în viața de zi cu zi. Volumul “Respirația” a apărut la Editura Trei.

„Cu această nouă carte antrenantă și venită într-un moment straniu de potrivit, James Nestor explică știință din spatele respirației corecte și cum ne putem trans­formă plămânii și viață. Cartea este vioaie și detaliată și este o lectură per­manent captivantă, în care autorul combină detalii personale, istorice și științifice.” scrie The Boston Globe.

 

 Îmblânzirea anxietății

Anxietatea este o stare pe care o simțim aproape toți, măcar o dată în viața, uneori fără să știm ce este. Unele persoane simt doar o stare de neliniște, pe când altele se confruntă cu atacuri de panică. Anxietatea stă la baza unor obiceiuri deloc sănătoase, cum ar fi mâncatul pe fond de stres, procrastinarea, dependența de rețelele de socializare și lipsa dorinței de a socializa în viața reală

Soluții? Judson Brewer ne arată cum să ne cartografiem creierul pentru a descoperi factorii declanșatori, cum să-i dezamorsăm folosind practica simplă, dar puternică a curiozității și cum să ne antrenăm mintea prin mindfulness și alte tehnici utile, cu eficiență dovedită. În paginile acestei cărți, el concentrează peste două decenii de cercetare și experiență clinică și prezintă un program clar cu ajutorul căruia oricine poate desface nodurile uneori atât de complicate ale anxietății.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.