6 iunie 2020, 13:57

Cinci elevi români vor să cucerească Europa. Sci-Tech Challenge, concursul la care participă cei mai pregătiți tineri în domeniile STEM

Cinci elevi constănțeni au ajuns în finala europeană a concursului Sci-Tech Challenge 2019. Ediția din acest an a ajuns la cea de a VII-a etapă și încurajează tinerele talente să își dezvolte creativitatea, aptitudinile antreprenoriale și să își testeze cunoștințele în domeniile Științei, Tehnologiei, Ingineriei și Matematicii (STEM).

Finala națională a competiției organizate de unior Achievement Europe a avut drept participanți 102 elevi constănțeni, care au avut ca cerință dezvoltarea unui plan de modernizare a rețelei de transport din Bruxelles, prin asigurarea unor opțiuni de mobilitate rapide, eficiente, accesibile tuturor cetățenilor și cu un impact negativ redus asupra mediului.

La finala europeană, România va fi reprezentată de următorii elevi constănțeni: Andreea Maria Chiriac (Colegiul Național Mircea cel Bătrân), Vanessa Emily Herdean (Liceul Tehnologic Gheorghe Miron Costin), Mihaela Cristina Consferenț (Liceul Teoretic Ovidius), Răzvan Bucur (Liceul Teoretic Decebal), Bianca Maria Baias (Colegiul Național Mircea cel Bătrân).

Planul propus de echipa câștigătoare a dat dovadă de inovație și ingeniozitate, convingând juriul prin fezabilitatea soluției la tema de lucru dată. Acesta urmărea mai multe elemente-cheie (reducerea emisiilor de CO2, confort pentru călători, consum redus de energie, semaforizare inteligentă): utilizarea de autobuze hibride etajate, telecabine electrice, biciclete cu dinam, turbine eoliene pentru tuneluri de metrou, locuri de parcare în zonele periferice și o aplicație inovatoare – Together for better (TFB) – care înglobează toate opțiunile de transport în oraș.

„Ziua competiției naționale a fost plină de emoții și un mare câștig în același timp, datorită oamenilor pe care i-am întâlnit și cu care am colaborat. Am experimentat o nouă modalitate de a lucra în echipă, am avut o înțelegere neașteptată cu echipa mea. Toată experiența trăită la Sci-Tech Challenge mă ajută să devin o persoană mai bună în viitor, pentru că toate emoțiile pe care le-am trăit mi-au arătat ceva despre mine, o altă față despre care nu știam.” Andreea Maria Chiriac, elevă din echipa câștigătoare, Colegiul Național Mircea cel Bătrân.

Sursa start-up.ro

Scopul competiției Sci-Tech Challenge constă în motivarea elevilor cu vârste cuprinse între 15-18 ani să ia în considerare matematica, știința și tehnologia în alegerea viitoarei lor profesii, să crească gradul de conștientizare cu privire la importanța științei și a tehnologiei și la modul în care acestea pot fi aplicate în afaceri pentru a răspunde provocărilor viitoare.

Evenimentul de la nivel național a atras elevi de la douăzeci de licee din județul Constanța, pasionați de știință, tehnologie și antreprenoriat. Ei au fost repartizați în echipe formate aleatoriu, au interacționat și au pus în valoare cunoștințele, creativitatea și abilitățile de prezentare.

Elevii câștigători vor participa la finala europeană a competiției Sci-Tech Challenge 2019, care se va desfășura la Bruxelles, în perioada 14 – 15 mai 2019.  Elevii constănțeni vor concura împotriva câștigătorilor finalelor naționale din celelalte trei țări participante: Belgia, Italia și Olanda, potrivit comunicatedepresa.ro.

Foto cover www.radioconstanta.ro


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.