CITIRE

Cine a fost Mitza Bricard? Află secretele româncei...

Cine a fost Mitza Bricard? Află secretele româncei care i-a luat mințile celebrului Dior

Christian Dior o caracteriza pe Mitza Bricard  ca fiind “una dintre acele persoane rare pentru care eleganța este singura rațiune de a trăi”.

Despre Mitza Bricard se spune că le scotea din minţi pe femei şi îi fascina pe bărbaţi. Nimeni nu rezista farmecelor sale. Cu un sex-appel remarcabil, românca, ajunsă în Franţa pe când avea 20 de ani ca damă de companie, a reuşit, graţie talentului în creaţii vestimentare, să lucreze alături de renumitul Christian Dior.

Mitza Bricard & Christian Dior

Încă din anii 1930, puținele tabloide de cancan relatau despre extravaganța acestui personaj care nu purta niciodată lenjerie intimă și își trăgea cu nonșalanță rochiile atent croite și cămășile delicate direct pe pielea goală.

Valuri de hârtie relatau despre poveștile ei amoroase, multe dintre ele sfârșindu-se în scandaluri pătimașe cu iubiți mult mai tineri decât ea. Iar articolele dedicate modei analizau bijuteriile scumpe și fastuoase care îi dădeau o notă de personalitate în plus.

Colecția de inele „Mitza” create de renumitul Dior | Sursa www.cunoastelumea.ro

La Mitza farmecul stătea in atitudine!

Ea a fost aceea care a impus în moda pariziană culoarea lila și panthere – jungle. Turbanul, șiragul cu perle, pantofii stiletto făceau parte din recuzita sa zilnică și personală, dându-i un farmec aparte.

Colecția cu imprimeu leopard lansată de Mitza | Sursa www.cunoastelumea.ro

Muza lui Dior și-a lăsat cel mai mult amprenta asupra liniei de pălării, iar creațiile ei erau un must-have pentru stilul vestimentar parizian. Cel mai cunoscut accesoriu creat de Mitza este o basma kaki, cu flori gri aplicate pe întreaga suprafață.

In perioada anilor 1950, Mitza Bricard a reușit să iasă în evidență  prin alura sa, stilul său greu de definit și copiat, felul ei de a fi și ideile ei deosebite care inspirau colecțiile marelui designer.  După moartea lui Christian Dior, în 1957, Mitza a continuat să-și imprime bunul gust asupra creațiilor Dior. Prima colecție creată după dispariția designer-ului a fost senzațională, continuând linia rafinamentului și eleganței a creatorului care a pus bazele casei de modă.

Sursa www.argumentpress.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.