CITIRE

Cine ar fi crezut că Regina Elisabeta a II-a face ...

Cine ar fi crezut că Regina Elisabeta a II-a face așa ceva? Lucruri neștiute despre una dintre cele mai importante personalități globale

Elisabeta a II-a, este actuala regină a Marii Britani și, totodată, cel mai longeviv monarh din istoria țării (domnind de mai mult de șase decenii).

Iată cele mai interesante curiozități despre regina Marii Britanii:

  • 1. Nu este cea mai bogată persoană din Marea Britanie

Cu o avere estimată la 340 de milioane de lire sterline, Regina, nu a fost niciodată pe lista „The Sunday Times“ a celor mai bogaţi 300 de britanici din ultimii ani.

Sursa: elle.ro

  • A fost portretizată în mai mult de 100 de filme și emisiuni TV

Unul din cele mai îndrăgite seriale care ilustrează viața reginei Elisebaeta a II-a, este serialul Netflix „The Crown“ și, tot aici putem aminti și de actrița Helen Mirren, care a câştigat şi un prestigios Oscar pentru rolul Reginei Elisabeta a II-a.

Sursa: townandcountrymag.com

  • Nu are nevoie de permis de conducere

Datorită faptului că permisul său de conducere este emis în numele Majestății Sale, Regina poate conduce fără probleme și, se pare că nu se teme să o facă regulat.

Sursa: popularmechanics.com

  • Călătorește fără pașaport

Ca în cazul permisului de conducere, Regina, se bucură de călătorii fără control oriunde. „Întrucât orice paşaport britanic este emis în numele Majestăţii Sale, nu este nevoie ca şi Regina să posede unul. În schimb, toţi ceilalţi membri ai familiei regale, inclusiv Ducele de Edinburgh şi Prinţul de Wales, au paşapoarte“.

Sursa: dailymail.co.uk

  • Are două zile de naștere

Majestatea Sa s-a născut la 21 aprilie 1926, însă suverana este sărbătorită în luna iunie, eveniment marcat de ceremonia „Trooping the Colour“. Astfel sunt sărbătoriţi monarhii britanici, începând cu 1748, şi semnifică pregătirea steagurilor arătate soldaţilor înainte de război pentru a le recunoaşte.

Sursa: goodhousekeeping.co.uk

  • Este mare fan al echipei de fotbal Arsenal Londra

În timpul unei recepții de la Palatul Buckingham din 2007, Regina mărturisea unui fost mijlocaș al Arsenalului, faptul că este un mare fan al echipei.

Sursa: dailystar.co.uk


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.