CITIRE

Cine au fost marii câștigători de la gala premiilo...

Cine au fost marii câștigători de la gala premiilor BAFTA 2018

Filmul „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, de Martin McDonagh, a fost marele câştigător la gala premiilor industriei de film britanice (BAFTA), unde a fost recompensat cu cinci trofee, inclusiv pentru cel mai bun lungmetraj şi cel mai bun lungmetraj britanic, potrivit bbc.com.

Filmul „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, de Martin McDonagh, este o dramă acidă despre o mamă care închiriază trei panouri publicitare pentru a atrage atenţia publicului asupra lentorii cu care se desfăşoară ancheta privind asasinarea fiicei sale. Lungmetrajul, care fusese nominalizat la nouă premii BAFTA, a mai primit trofee pentru cel mai bun scenariu original, cel mai bun rol principal feminin – Frances McDormand – şi cel mai bun rol secundar masculin – Sam Rockwell.

Secvență din „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, sursa: heraldnet.com

„Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” a primit anul acesta şi Globul de Aur pentru cel mai bun film-dramă şi este considerat favorit la premiile Oscar, care vor fi decernate pe 4 martie. De asemenea, filmul a fost marele câştigător la gala premiilor decernate de Sindicatul actorilor americani, unde a obţinut trofeul pentru cea mai bună distribuţie.

Marele favorit al galei, cu 12 nominalizări, filmul „The Shape of Water”, de Guillermo del Toro, a primit premiile BAFTA pentru cea mai bună regie, cea mai bună regie artistică şi cea mai bună muzică originală.

Secvență din „Darkest Hour”, sursa: theaustralian.com.au

Drama „Darkest Hour”, de Joe Wright, nominalizată la nouă categorii de premii, a primit trofeele pentru cea mai bună coafură şi pentru cel mai bun actor în rol principal, Gary Oldman. Acesta a mai fost recompensat pentru acest rol cu un Glob de Aur şi un trofeu din partea Sindicatului actorilor americani. Tot două premii BAFTA a primit lungmetrajul „Blade Runner 2049”, de Denis Villeneuve, pentru cea mai bună imagine şi cele mai bune efecte vizuale.

Cea de-a 71-a ediţie a galei premiilor decernate de Academia de artă cinematografică şi televiziune britanică a avut loc la Royal Albert Hall din Londra şi a fost prezentată de actriţa Joanna Lumley, recompensată cu două premii BAFTA.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.