CITIRE

Cine este filantropul german care a donat 4,2 mili...

Cine este filantropul german care a donat 4,2 milioane de euro pentru o universitate din România?

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu (ULBS), a primit din partea Institutului Hasso Plattner din Postdam, înființată de cel care-i poartă numele, o donație de 4,2 milioane de euro.

Fabuloasa sumă a fost alocată pentru acoperirea diferitelor proiecte de cercetare și burse de studiu pentru studenții români la Institutul Hasso Plattner. De asemenea, se pare că această donație este cea mai mare acordată unei universități din România în ultimii 30 de ani. Astfel, începând cu anul 2019, tinerii cercetători ar beneficia de burse de 10.000 de euro, în timp ce elevii se vor bucur de burse de 5.000 de euro/an.

Sursa: alba24.ro

În altă ordine, despre cel care a finanțat universitatea, se știe că este unul dintre cei mai importanți patroni ai științelor din Germania, iar Forbes îi estimează averea la 14 miliarde USD.

Acesta deține 6,5% din SAP, o companie de 125 miliarde de euro, precum și stațiunile de golf din Africa de Sud și SUA și echipa americană de hochei San Jose Sharks. Deși n-a vorbit niciodată de originile sale, miliardarul se pare să provină din România, dintr-un sat săsean, Slimnic de lângă orașul Sibiu.

În legătură cu acest dar, rectorul universității Lucia Blaga Ioan Bondrea a declarat:

Sursa: ziarmm.ro

„Simțind originile sale românești, Hasso Plattner vine în sprijinul facultății prin dezvoltarea ei pe zona de digitalizare, cercetare. Am încercat să vorbesc cu anumite colegi de la Facultatea de Inginerie pentru a reorna un proiect pe zona de digitalizare, unde, desigur ingineria are experiență și am finalizat un proiect de laborator, care s-a ridicat la undeva la 40 de mii de euro. Am transmis acest proiect și undeva prin luna mai-iunie, a sosit la mine prof. Christoph M. de la Institutul Hasso Plattner și ne-a comunicat faptul că domnul Hasso Plattner dorește un sprijin substanțial spre universtatea noastră, moment în care am aflat și dorește alocarea a 3 milioane de euro universității și 1,2 milioane de euro pentru crearea unui centru al Institutului Hasso Plattner în cadrul universității noastre. De aici, timp de un de zile am schimbat și lucrat documentație, pentru a pune de comun acord regulile și legile din Germania cu cele din România și am creionat și un Institut de Transfer de Cunoaștere Hasso Plattner pe care îl vom crea aici, în universitate.

Acești bani care ne-au fost donați, vor servi la promovarea universității, pentru susținerea educației și anume, programele de studiu, dar și a programelor de cercetare. Desigur, vom încerca să acoperim întreg regimul universității.

Deocamdată lucrăm la o metodologie care va trebui aprobată în Senat, dar ne gândim ca 10 mii de euro să fie alocați tinerilor cercetători, iar banii vor fi alocați anual.”


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.