CITIRE

Cine este românul care vrea să cucerească fluviul ...

Cine este românul care vrea să cucerească fluviul Mississippi

Avram Iancu, românul care a străbătut Dunărea înot, plănuiește  să cucerească de data aceasta fluviul Mississippi din Statele Unite. Înotătorul este cunoscut ca primul om din lume care a parcurs Dunărea și Canalul Mânecii fără costum de neopren si protecție termică.

De data aceasta, românul  vrea să treacă înot, fără echipament special unul dintre cele mai mari fluvii de pe continentul american – Mississippi, care este cu 1000 de kilometri mai lung decât Dunărea și populat de aligatori.

Avram Iancu își va începe aventură pe 1 iunie  şi speră să o încheie cu bine patru luni mai târziu. Principalele pericole pe care le va înfrunta înotatorul român sunt curenții puternici, imprevizibili, mai periculoși decât ai Dunării, rechinii adaptați la apă dulce, și apa foarte poluată a râului. Doar două persoane cu costum de protecţie au traversat până acum cei peste 3700 de kilometri ai râului.

sursa: 123rf.com

ʺMă bazez pe excelenta mobilizare a echipei de suport împotriva potențialului pericol al aligatorilor. Vom tranșa carcase de animale domestice si le vom arunca în fața prădatorilor în cazuri de atac pentru a îi încetini pe cât posibil și a-mi permite să fiu în siguranță să mă adăpostescʺ, a declarat acesta.

Pe lângă faptul că vrea să dedice posibila lui victorie Centenarului Marii Uniri, Iancu speră să îndemne tinerii să citească „Aventurile lui Huckleberry Finn”, roman în care sunt descrise râurile din Statele Unite.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.