22 februarie 2020, 15:37

Cine sunt cei mai buni vorbitori non-nativi de engleză din lume? Pe ce loc se situează România

Conform unui raport, limba engleză este vorbită de peste un miliard de oameni ca prima sau a doua limbă, iar sute de milioane este la a treia sau a patra limbă vorbită.

Cei care sunt cei mai fluenţi vorbitori non-nativi de limba engleză de pe glob sunt olandezi.

România se situează pe locul 16 din cele 100 de țări din raportul realizat de EF Education First, companie internaţională specializată în educaţie cu sediul în Elveţia. Aceste rezultate sunt bazate pe un test online efectuat gratuit de 2,3 milioane de voluntari – 59% de sex feminin şi 41 de sex masculin. Pe locul doi se situează Suedia, în timp ce Norvegia se află pe locul al treilea. Pe ultimele poziţii ale clasamentului se situează Arabia Saudită (98), Republica Kârgâză (99) şi Libia (100), informează libertatea.ro.

Orașele cu cei mai fluenţi vorbitori non-nativi de limba engleză sunt: Amsterdam se află pe primul loc, Stockholm, Copenhaga, Helsinki şi Oslo. Capitala noastră se situează pe locul 12, urmat de Budapesta.

Sondajul a fost realizat prin testarea vorbitorilor non-nativi de limba engleză din 100 de ţări şi peste 400 de oraşe şi regiuni.

sursa foto: forocable.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.