30 mai 2023, 1:48

Cine va juca în continuarea block-busterului “Gladiatorul”?

Da, este știrea începutului de an în cinematografie. Zvonuri au tot fost, dar acum informațiile sunt credibile și chiar dacă nu sunt declarații oficiale pot fi luate ca sigure. Și, da, avem și rolul titular.

Ridley Scott a spus întotdeauna că se va întoarce la Colosseum pentru a continua povestea epopeii sale de mare succes Gladiator și se pare că suntem aproape de a i se îndeplini această dorință.

Surse din cinematografie au declarat pentru Deadline că Paul Mescal, starul din Normal People, se află în negocieri pentru a fi cap de afiș la continuarea filmului premiat cu Oscar, acum 23 de ani.  Scott se va întoarce în scaunul de regizor și va fi, de asemenea, producător. Scenariul este semnat de David Scarpa de al cărui nume sunt legate filme sau seriale celebre precum “Omul din castelul Înalt”, “Ziua în care Pământul s-a oprit/The Day the Earth Stood Still” sau “Ultimul castel”

Succes

Noul film urmează după succesul de succes din 2000, Gladiator, care a obținut încasări de peste 460 de milioane de dolari în box office-ul mondial și a fost nominalizat la 12 premii Oscar, câștigând cinci, inclusiv cel pentru cel mai bun film.

Rolul lui Maximus, generalul roman transformat în gladiator, i-a schimbat cariera lui Russell Crowe atunci când a interpretat acest rol în vara anului 2000.

Nu numai că i-a adus un Oscar pentru cel mai bun actor, dar l-a și propulsat în fruntea clasamentului celor mai bine plătiți actori de la Hollywood.

Imedia ce proiectul a intrat în linie dreptă și a apărut informația că sequel-ul va fi, într-adevăr, următorul film al lui Scott, telefoanele au început să sune.

Întâlnirile cu Ridley Scott pentru rol au început să înmulțească o dată ce a fost livrat un proiect final în noiembrie, Mescal fiind unul dintre primii care a stat de vorbă cu regizorul. Deși Scott a continuat să se întâlnească și cu alte talente, cunoscătorii spun că tuturor celor implicați li s-a părut clar că Mescal a fost în mod clar alegerea de top a lui Scott în urma unei întâlniri fantastice între cei doi. Prin obținerea rolului, Mescal nu numai că are ocazia să își arate karma puternică care i-a adus o nominalizare la Emmy pentru munca sa în Normal People, dar și fizicul pe care industria l-a remarcat deja și care este necesar pentru a juca acest rol.

Crowe a devenit celebru pentru că a pus niște mușchi serioși pentru acest rol, iar Mescal va încerca să facă același lucru.

Paul Mescal ar trebui să se apuce să tragă de fiare

Povestea continuă

Mescal nu va înlocui personajul lui Russell Crowe, care a murit la sfârșit în filmul original, ci îl va interpreta pe Lucius, fiul Lucillei (Connie Nielsen), care acum este un bărbat în toată firea, povestea având loc la ani buni după ce primul film s-a încheiat. Lucius a fost, de asemenea, nepotul lui Commodus (Joaquin Phoenix), fiul liderului roman Marcus Aurelius, care l-a ucis pe tatăl său și a pus mâna pe tron.

Commodus a ajuns în ringul de gladiatori cu Maximus – care, deși rănit mortal, l-a spintecat pe împărat înainte de a dispărea în lumea de dincolo pentru a se reîntâlni cu soția și fiul său uciși. Maximus i-a salvat astfel pe băiat și pe mama sa, răzbunându-și în același timp propria familie, și a lăsat o impresie puternică asupra tânărului Lucius.

În timp ce Scott a lăsat să se înțeleagă că vrea să continue povestea mergând până la momentul în care originalul era încă în cinematografe, proiectul a luat amploare în 2018, când Deadline a anunțat pentru prima dată că Paramount a venit să dezvolte.

În timp ce Scott termina de regizat o altă epopee epică, “Napoleon” – care, din întâmplare, l-a reunit cu Joaquin Phoenix ( care îl interpretează pe Împăratul francez Napoleon Bonaparte în acel film) – a început să dea semne că își dorește să facă din Gladiator 2 următorul său film.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol