23 ianuarie 2021, 3:43

Cine va primi vaccinul anti-COVID-19 cu prioritate și care sunt etapele? Strategia a fost publicată în Monitorul Oficial

În Monitorul Oficial a fost publicată Hotărârea privind aprobarea strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România. Astfel, documentul conține întregul proces al vaccinării, dar și ordinea în care românii vor fi testați.
Astfel, potrivit documentului, grupurile prioritare pentru vaccinarea împotriva COVID-19, stabilite în concordanță cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății și Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor, sunt: personalul din domeniul sănătății, personalul din centre rezidențiale și medico-sociale, populația cu risc ridicat de evoluție severă în cazul infecției cu SARS-CoV-2 și personalul din alte domenii-cheie, esențiale bunei funcționări a societății. În aceste cazuri, vaccinarea anti-COVID-19 se va face numai după exprimarea consimțământului.
În același timp, în document sunt explicate etapele de vaccinare. Definirea acestora se va stabili în funcție de momentul estimat de aprobare, producție și alocare a unuia sau mai multor vaccinuri către fiecare țară.

Etapa I:

  • include persoanele din categoria I – lucrătorii din domeniul sănătății și social, din sistemul public și privat.
  • se derulează prin unități sanitare/centre de vaccinare/echipe mobile de vaccinare, după caz.

Etapa a II-a:

  • include persoanele din categoria a II-a sau populația la risc
  • se derulează prin rețeaua de centre de vaccinare/echipe mobile de vaccinare/medicină de familie, după caz.

Etapa a III-a:

  • include populația generală din categoria a III-a
  • se derulează prin rețeaua de centre de vaccinare/echipe mobile de vaccinare/medicină de familie/centre de vaccinare drive through, după caz.

Sursă foto: b1.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.